Sport

Dezvăluiri despre plecarea lui Ladislau Boloni de la națională din 2001: „N-ar fi putut concura cu oferta respectivă!”. Exclusiv

Cristian Bivolaru, fost secretar general adjunct al FRF, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre motivul pentru care Federația nu a reușit să-l păstreze pe Ladislau Boloni la națională, în urmă cu 20 de ani.
07.01.2022 | 14:08
Dezvaluiri despre plecarea lui Ladislau Boloni de la nationala din 2001 Nar fi putut concura cu oferta respectiva Exclusiv
Cristian Bivolaru, fost secretar general adjunct al FRF, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre motivul pentru care Federația nu a reușit să-l păstreze pe Ladislau Boloni la națională, în urmă cu 20 de ani
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a ocupat postul de selecționer al naționalei României în perioada 2000-2001. Potrivit informațiilor FANATIK, tehnicianul, în vârstă de 68 de ani, a bătut palma cu FRF pentru a reveni pe banca „tricolorilor”.

Cristian Bivolaru, dezvăluiri despre plecarea lui Ladislau Boloni de la națională din 2001

Cristian Bivolaru susține că, în 2001, și-ar fi dorit ca Ladislau Boloni să continue pe banca naționalei, existând discuții în acest sens. Însă, potrivit spuselor sale, Federația nu a putut concura cu oferta venită pe numele tehnicianului din partea clubului portughez Sporting Lisabona.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că au mai existat negocieri din momentul în care el a avut oferta de la Sporting, pentru că orice ar fi făcut Federația, la vremea aia, n-ar fi putut concura cu oferta respectivă.

Știu că au fost discuții, pentru că el dusese echipa până aproape de calificarea în play-off, dar, repet, mai mult de atât nu știu să fi fost”, a declarat Cristian Bivolaru, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cristian Bivolaru: „N-a fost nici ceartă și nici bătaie!”

Totodată, actualul director general de la Farul Constanța a rememorat mult mediatizatul scandal, din partida retur cu Lituania, contând pentru Mondialul asiatic din 2002, dintre Ionel Ganea și Ladislau Boloni.

Bivolaru susține că între cei doi a existat un schimb de replici, deoarece Ganea era nemulțumit de faptul că nu a fost introdus mai devreme în teren.

ADVERTISEMENT

„N-a fost nici ceartă și nici bătaie. Din câte îmi aduc aminte, Ganea a ieșit la încălzire și era nemulțumit că nu a fost băgat mai devreme în teren, asta a fost totul. A fost așa… un schimb de replici, dar nimic mai mult. Nu s-au înjurat, niciunul din ei nu e de genul acesta”, a mai spus Cristian Bivolaru.

Cristian Bivolaru: „E cea mai bună variantă pentru echipa națională!”

Cristian Bivolaru s-a declarat încântat de faptul că Ladislau Boloni este pe cale să revină la „cârma” echipei naționale. Acesta susține că, în cazul în care i se va da încredere, România va înregistra rezultate bune sub comanda lui Boloni.

ADVERTISEMENT

„Am văzut și eu că a venit în țară, știu că este de mai mult timp în discuții cu Federația. Cred că e cea mai bună variantă care putea fi aleasă pentru echipa națională, în momentul de față.

Eu cred că nu bătea drumul degeaba, mai ales într-o situație cum e asta, cu pandemia, când nu e foarte ușor să te deplasezi dintr-o țară în alta. Cred că negocierile sunt avansate și sper să se ajungă la o finalizare a acordului.

La cum îl cunosc eu, ca și om, ca și antrenor, cred că este printre puținii care ar avea șanse de reușită. Asta, bineînțeles, și în situația în care i se dă credit total.

Cred că el ar fi foarte potrivit să se ocupe de tot ce înseamnă partea tehnică în cadrul Federației. El a făcut lucrul ăsta la Nancy, unde a fost director al centrului de copii și juniori. Este un om care poate crea un program, poate veni cu multe lucruri bune, numai să aibă susținerea necesară și să reușească să-și creeze o echipă de colaboratori foarte bună”, a adăugat Cristian Bivolaru

Cristian Bivolaru: „Poate prezenta în fața cluburilor încredere!”

„Astea că nu știe ce se întâmplă în fotbalul românesc nu sunt lucruri reale, pentru că el este un tip foarte pasionat de fotbal și a urmărit întotdeauna jucătorii români.

Nu cred să aibă probleme de readaptare și cunoaștere a jucătorilor. Sunt convins că el va face o evaluare clară a tuturor jucătorilor susceptibili de a fi selecționați. Se va baza pe niște selecții foarte temeinice, așa cum a făcut-o și acum 20 de ani. Cred că este omul care poate prezenta în fața cluburilor încredere”, a încheiat Cristian Bivolaru.

ADVERTISEMENT