Fotbal international

Motivul pentru care Ianis Hagi nu mai e titular la Rangers: “100% a fost afectat”

23.11.2020 | 11:57
Motivul pentru care Ianis Hagi nu mai e titular la Rangers 100 a fost afectat
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi (22 de ani) și-a pierdut locul de titular în echipa lui Steven Gerrard (40), iar tehnicianul Vasile Miriuță (52) știe care este motivul. Presiunea imensă care e pusă pe umerii jucătorilor ar fi de vină. 

Duminică, românul a început partida cu Aberdeen (4-0 pentru Rangers) pe banca de rezerve. A fost al patrulea meci la rând în care băiatul lui Gică Hagi nu se află în echipa de start a formației din Glasgow.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Ianis Hagi a avut parte de critici după evoluția din jocul echipei naționale sub 21 de ani cu Danemarca, scor 1-1, în care a fost căpitan și a îmbrăcat tricoul cu numărul 10.

„S-a pus o presiune fantastică pe copilul ăsta în ultimul timp”

Vasile Miriuță crede că de vină pentru forma proastă a lui Ianis Hagi este presiunea imensă la care jucătorul este supus.

ADVERTISEMENT

„S-a pus o presiune fantastică pe copilul ăsta în ultimul timp. Hai să-l lăsăm să-şi facă treaba, Gerrard nu a dat banii aiurea pe el. E tânăr, chiar dacă a declarat că nu-l afectează. Mă afectează pe mine, la vârsta mea… Eu zic să-l lăsăm, 100% a fost afectat şi de asta a pierdut şi echipa.

Îmi place de el, e foarte bun, foarte tânăr. Dacă s-a dus la Under 21 au spus că a retrogradat. E foarte bun, poate să ajute echipa naţională, sigur va reintra în primul 11 al lui Rangers!”, a spus Miriuță, potrivit Look Sport.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut băiatul lui Gică Hagi în ultimele partide ale lui Rangers:

  • Rangers – Aberdeen 4-0: a intrat în minutul 75, la 4-0
  • Rangers – Hamilton 8-0: a intrat în minutul 69, la 8-0
  • Benfica – Rangers 3-3: nu a evoluat deloc
  • Kilmarnock – Rangers 0-1: nu a evoluat niciun minut
  • Rangers – Lech Poznan 1-0: titular, înlocuit în minutul 69, la 1-0
  • Rangers – Livingston 2-0 titular, înlocuit în minutul 84 la 2-0, a dat o pasă de gol
  • Standard Liege – Rangers 0-2: titular , înlocuit în minutul 67, la 0-1
  • Celtic – Rangers: nu a evoluat deloc

3,5 milioane de euro i-a dat Rangers lui Genk în schimbul lui Ianis Hagi. Jucătorul român este cotat la 4,5 milioane de euro pe site-urile de specialitate.

ADVERTISEMENT

În 13 meciuri a evoluat Ianis în acest sezon pentru Rangers și a înscrie un gol, în campionatul Scoției. În Europa League are alte cinci partide, dar fără gol marcat.

Ianis Hagi a declarat că vrea să mai fie fotbalist cel puțin 15 ani. Astfel, el ar putea să se retragă la 37 de ani și îl va întrece pe Gică Hagi care ”și-a pus ghetele în cui” la 36 de ani.

ADVERTISEMENT