Sport

Motivul pentru care întârzie verdictul Simonei Halep în cazul de dopaj. US Open, în pericol

Simona Halep continuă să fie ignorată de ITIA. Sportiva nu a primit decizia deși a trecut mai bine de o lună de la audiere. Are nevoie de un răspuns până la 22 august pentru a spera că merge la US Open.
29.07.2023 | 19:36
Motivul pentru care intarzie verdictul Simonei Halep in cazul de dopaj US Open in pericol
Simona Halep nu a primit decizia după mai bine de 4 săptămâni de la audiere. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost în cele din urmă audiată după opt luni la tribunalul sportiv de la Londra, însă fostul număr unu mondial așteaptă în continuare cu sufletul la gură decizia.

Simona Halep, blocată în continuare de ITIA. De ce întârzie decizia tribunalului

Simona Halep a fost extrem de deranjată de faptul că i s-a refuzat posibilitatea unei audiere rapide. Deși s-a prezentat la tribunal la sfârșitul lunii iunie, nici până în ziua de azi jucătoarea nu a primit niciun răspuns, ceea ce ridică noi semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului.

ADVERTISEMENT

Se pare că situația sportivei din România a fost considerată de Sport Resolutions o „circumstanță excepțională”, drept pentru care tribunalul nu a dat încă verdictul final.

În regulamentul de procedură al tribunalului de Londra se precizează cu privire la acest subiect următoarele: „în afară de circumstanțele excepționale, instanța trebuie să ia o decizie în maximum trei săptămâni de la audiere sau de la încheierea fazei probatorii, atunci când procesul este încheiat pe baza documentelor scrise”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep poate rata US Open din cauza „circumstanței excepționale”

Cu alte cuvinte, dacă procesul Simonei Halep ar fi fost unul obișnuit, numărul 54 mondial ar fi putut să își cunoască deja sentința și ar fi putut să concureze la US Open dacă suspendarea i-ar fi fost ridicată.

Totul s-a complicat însă din cauza celei de-a doua acuzații, cu privire la neregulile din pașaportul biologic, iar procedura este una extrem de anevoioasă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, judecătorii au fost nevoiți să admită existența unor circumstanțe excepționale și să prelungească termenul pentru anunțarea verdictului.

Nici până în acest moment nu se știe însă când Simona Halep va primi decizia finală, iar timpul nu este deloc de partea ei. Sportiva trebuie să scape de suspendare până pe data de 22 august dacă vrea să fie pe lista de participare la US Open.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, ea va fi ștearsă de pe entry list. Dacă Simona Halep nu va fi mulțumită de decizia instanței, ea poate face recurs, iar apoi o poate ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ADVERTISEMENT