Sport

Motivul pentru care Manchester City nu va putea pune emblema Champions League pe tricouri, deși a luat trofeul la Istanbul. Ce cluburi au acest privilegiu

Manchester City nu va fi onorată de UEFA prin imprimarea trofeului Ligii Campionilor pe echipamentul de joc din sezonul viitor. Care e motivul.
11.06.2023 | 18:23
Motivul pentru care Manchester City nu va putea pune emblema Champions League pe tricouri desi a luat trofeul la Istanbul Ce cluburi au acest privilegiu
Manchester City a câștigat în premieră UEFA Champions League. Dar acest model de tricou rămâne doar un vis pentru "cetățeni". Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Manchester City a reușit să îndeplinească visul șeicului Mansour de a devenit campioana Europei, însă „cetățenii” nu vor avea imprimant pe tricouri marele trofeu.

Manchester City fără trofeul Ligii Campionilor imprimant pe tricouri?

Manchester City a scris istorie și a revenit să câștige pentru prima oară UEFA Champions League după golul lui Rodri în poarta Interului.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru fanii „cetățenilor” și pentru orgoliului șeicilor, Manchester City nu va primi din partea UEFA onoarea de a purta imprimat pe tricouri trofeul, așa cum se întâmplă cu Liverpool de exemplu. Sau la fel cum a avut Real Madrid după ultimele ediții câștigate.

Acest privilegiu este acordat doar cluburilor care au reușit să câștige competiția de cel puțin cinci ori de-a lungul timpului sau de trei ori consecutiv.

ADVERTISEMENT

Manchester City privește cu invidie la Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Ajax, Bayern Munchen sau AC Milan

Printre cluburile care se pot lăuda cu această distincție se numără alături de „cormorani”, care au devenit de 6 ori campioni ai Europei, alte 5 cluburi: Real Madrid, Barcelona, Ajax, Bayern Munich și AC Milan.

Sevilla va primi de asemenea această posibilitate datorită seriei de șapte de trofee cucerite în Europa League, chiar dacă nu au reușit niciodată să triumfe în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Dacă City nu ar fi pierdut finala cu Chelsea din 2021, echipa lui Pep Guardiola ar fi putut să își adauge trofeul Champions League pe tricouri la finalul sezonului viitor dacă și-ar fi apărat trofeul.

Această regulă a fost introdusă în sezonul 2000-2001, iar Manchester City se înscrie pe lista cluburilor care așteaptă să aibă parte de această onoare unde se mai află: Inter, Manchester United, Juventus, Benfica și Chelsea. Toate trebuie să mai câștige de cel puțin două ori trofeul.

ADVERTISEMENT

În cazul în care noua campioană a Europei nu va reușit să câștige următoarele două ediții ale Ligii Campionilor, „cetățenii” vor fi nevoiți să triumfe de 4 ori pentru a-și prima cupa pe tricouri.

ADVERTISEMENT