Sport

Un alt motiv pentru care Manchester City e favorită cu Inter! Pep Guardiola a scăpat de blestemul care l-a lăsat 14 ani fără trofeul Champions League

Pep Guardiola nu a reușit câștige Liga Campionilor după ce a plecat de la Barcelona, iar antrenorul spaniol ar fi fost blestemat din cauza unui fost jucător.
09.06.2023 | 16:49
Un alt motiv pentru care Manchester City e favorita cu Inter Pep Guardiola a scapat de blestemul care la lasat 14 ani fara trofeul Champions League
Pep Guardiola a pierdut 6 semifinale de Liga Campionilor. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a pierdut nu mai puțin de șase semifinale UEFA Champions League și părea că are interzis în marea finală. Mulți au vorbit chiar despre un adevărat blestem al antrenorului.

Pep Guardiola și blestemul care l-a făcut să nu mai câștige Liga Campionilor

Guardiola a pierdut două semifinale cu Barcelona, trei cu Bayern Munchen și una cu Manchester City, după ce a încasat două goluri în prelungiri în fața lui Real Madrid în sezonul trecut. Tehnicianul a mai învins și în finală de Chelsea.

ADVERTISEMENT

Pe internet au apărut comentarii și diverse articole în care se vorbea despre „blestemul lui Pep Guardiola” al șamanilor africani. Motivul ar fi fost un scandal mai vechi cu Yaya Toure, fostul său jucător de la Barcelona și Manchester City, care a plecat cu scandal și l-a auzat de rasism.

„Vreau să fiu eu cel care rupe mitul Guardiola. E gelos pe mine, mă consideră un rival. A făcut totul ca să-mi distrugă sezonul trecut. S-a purtat cu cruzime.

ADVERTISEMENT

Crezi că ar fi avut același comportament față de Andres Iniesta? Niciodată! Am ajuns în punctul în care mă întreb dacă tot ce mi s-a întâmplat cu el e din cauza culorii mele. Nu sunt singurul, și alți jucători ai Barcelonei și-au pus această întrebare”, spunea fostul mijlocaș central.

Pep Guardiola, victima șamanilor africani?! Ce spunea impresarul lui Yaya Toure: „Sunt convins”

Dimitry Seluk, impresarul lui Yaya Toure, declara în 2018 că este sigur că Pep Guardiola a fost blestemat: „Sunt convins că șamanii nu îi vor permite lui Guardiola să mai câștige de acum înainte Liga Campionilor. Este blestemul african. Iar viitorul va dovedi dacă am dreptate”.

ADVERTISEMENT

Închizătorul a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Pep Guardiola în finala Champions League câștigată în 2009 împotriva lui Manchester United, iar în 2016 cei doi s-au reîntâlnit pe Eithad: „Poate că noi, africanii, nu suntem tratați la fel de anumiți oameni. Când vezi problemele pe care le-a avut Pep Guardiola cu jucătorii africani peste tot pe unde a fost…

E prea inteligent să fie prins. Nu va recunoaște niciodată. Dar în ziua în care vor fi cinci africani în echipa sa îi voi trimite un tort”, a declarația surprinzătoare a lui Yaya Toure despre Guardiola. Acesta a revenit între timp la sentimente mai bune.

ADVERTISEMENT

„Vraja a fost ridicată, iar acum Pep Guardiola va câștiga Champions League cu Manchester City

Impresarul ucrianian a vorbit recent din nou despre acest subiect: „Vreau să îmi cer scuze cu privire la acest subiect. Cred că e timpul ca această suferință să se încheie și Yaya e de aceeași părere și nu îi dorește nimic altceva decât succes la City. 

Pot să spun acum că vraja a fost ridicată de șamani și cred că City va câștiga Champions League cu Pep Guardiola. Au o șansă foarte bună să câștige în acest an. Indiferent ce se va întâmpla sunt convis că o vor câștiga în următorii trei ani”, a spus Seluk pe Twitter.

Yaya Toure a avut însă o poziție foarte clară: „Fostul meu agent este citat în media în legătură cu un blestem. Vă rog, nu mă asociați cu aceste nonsensuri și stereotipuri ieftine cu privire la blestemel africane! Media… mergeți mai departe. Acest om nu mă reprezintă în niciun fel. Amplicarea face rău”, a scris fostul fotbalist pe contul său.

ADVERTISEMENT