Life

Motivul pentru care Maria Tănase nu a avut copii. Ce a pățit marea artistă în perioada adolescenței

Motivul pentru care Maria Tănase nu a avut niciodată copii. Viața renumitei artiste a fost marcată de o întâmplare din adolescență.
21.06.2023 | 23:44
Motivul pentru care Maria Tanase nu a avut copii Ce a patit marea artista in perioada adolescentei
De ce nu a avut copii Maria Tănase. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Tănase nu a avut niciodată copii, dar care este, de fapt, motivul renumitei interprete? Cântăreața ar fi rămas însărcinată de la o vârstă fragedă, după ce s-a îndrăgostit de un medic.

De ce Maria Tănase nu a avut copii. Întâmplarea trăită de artistă în adolescență

Marea artistă Maria Tănase a fost una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară, ușoară și lăutărească din secolul al XX-lea. S-a stins din viață la doar 49 de ani, după ce s-ar fi luptat mult timp cu cancerul pulmonar.

ADVERTISEMENT

Solista ar fi aflat despre această boală chiar în perioada în care se afla într-un turneu în România. A murit pe 22 iunie 1963, iar în 1959 a susținut ultimul concert în străinătate. După aceea, aparițiile sale au fost doar în țara natală.

Născută pe 25 septembrie 1913, într-o familie modestă, Maria Tănase a avut o pasiune pentru muzică încă din copilărie. Și-a făcut debutul muzical în 1921, la serbarea de final de an de la școala primară. A fost nevoită să renunțe la studii pentru a-i ajuta pe părinți să muncească la câmp, astfel că a făcut doar trei clase.

ADVERTISEMENT

Cu toate că nu a mai putut să-și continue școala, Maria Tănase nu a încetat să viseze la o carieră muzicală impresionantă, lucru care s-a și întâmplat. Chiar și la 60 de ani de la moartea sa, artista a rămas cunoscută ca “Regina cântecului românesc”.

De-a lungul vieții, Maria Tănase a avut mai multe relații, însă fără urmași. Atunci când era doar o adolescentă, solista s-a îndrăgostit pentru prima dată, iar bărbatul care ar fi cucerit-o a fost un medic.

ADVERTISEMENT

Maria Tănase ar fi rămas însărcinată atunci, însă medicul nu a vrut ca cei doi să aibă un copil. Astfel, bărbatul ar fi ajutat-o să avorteze. Din cauza acestei proceduri, cântăreața nu ar mai fi putut avea vreodată copii, notează spynews.ro.

Maria Tănase a avut o relație cu Constantin Brâncuși

Marea cântăreață și-a continuat cariera muzicală în țara natală. În 1938 a început să susțină concerte peste hotare, iar așa a ajuns să îl cunoască și pe Constantin Brâncuși.

ADVERTISEMENT

S-au cunoscut la Paris, la o expoziție de artă, atunci când artista avea doar 25 de ani. Cei doi au avut o relație tumultoasă, care s-a terminat exact așa cum a început, adică brusc.

Marele sculptor avea 62 de ani atunci când a cunoscut-o pe interpretă, dar acest lucru nu a reprezentat un obstacol pentru relația lor. Gelozia lui Constantin Brâncuși ar fi fost motivul pentru care povestea de iubire dintre cei doi a ajuns la final.

Maria Tănase a murit în 1963 și se spune că și-a presimțit moartea. Artista a avut grijă să-i pregătească pe cei dragi pentru momentul în care va trece în neființă. A pregătit inclusiv hainele cu care urma să fie înmormântată, dar și melodia care se va cânta la funeralii.

ADVERTISEMENT