Life

Motivul pentru care ți se zbate ochiul. Care este cauza și cum poți rezolva problema

Dacă ți se zbate ochiul atunci ar fi bine să știi că organismul tău îți transmite un semnal foarte important. Despre ce este vorba?
30.03.2023 | 22:01
Motivul pentru care ti se zbate ochiul Care este cauza si cum poti rezolva problema
Motivul pentru care ți se zbate ochiul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există numeroase superstiții inclusiv cele legate de momentul în care și se zbate ochiul. În realitate însă, o astfel de problemă este un semnal important pe care nu trebuie să îl ignori. Organismul tău poate să îți spună ce este în neregulă.

Motivul pentru care ți se zbate ochiul

Astfel, dacă ți se zbate ochiul, atunci te confrunți cu niște spasme oculare. Acestea sunt cauzate de anumiți factori, pe care ar fi bine să îi iei în calcul. Specialiștii spun că nu este vorba despre nicio superstiție, ci, de fapt, despre un deficit.

ADVERTISEMENT

Contează în primul rând cât de mult ți se zbate ochiul, dar și cât de des. În general, acest lucru poate dura secunde sau minute. În acel moment, mușchii tăi se contractă și îți provoacă o stare de disconfort. S-ar putea în primul rând să te confrunți cu un deficit de magneziu sau de calciu.

În cazul în care nu știai, magneziul și calciul sunt două minerale de care organismul tău are nevoie. Magneziul îți oferă o stare de bine și la rândul său, calciul îți protejează oasele și nu numai. Lipsa celor două minerale din organism are mai multe simptome.

ADVERTISEMENT

Cum poți rezolva această problemă

Unul dintre ele este cel menționat anterior. În anumite cazuri, unele persoane pot să resimtă amețeli, stări de depresie, dar și oboseală. De asemenea, pot exista și stări de confuzie în cele mari rele cazuri, dar și o lipsă de concentrare.

Specialiștii spun că deficitul de magneziu și de calciu poate provoca spasme nu doar la nivelul ochilor, ci la nivelul întregului organism. Acestea poate fi motivul pentru care unele persoane se confruntă destul de des cu cârcei.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum rezolvăm această problemă? Dacă este vorba despre deficitul celor doi minerale, atunci avem nevoie de o alimentație variată. Se recomandă consumul de semințe, cum ar fi cele de floarea soarelui, dar și cele de susan. De asemenea, legumele verzi sunt și ele importante.

Efectul pe care îl au cafeaua și alcoolul

O altă cauză a spasmelor la nivelul ochilor poate să fie consumul anumitor substanțe. Ele stimulează contracțiile din jurul mușchilor ochilor. Iar aici avem cafeaua, pe care mulți o consumă dimineața, băuturile energizante care conțin cafeină, dar și alcoolul. Cercetătorii au aflat că persoanele care consumă în exces astfel de băuturi se pot confrunta cu astfel de probleme.

ADVERTISEMENT

Din ce alte cauze ți se mai zbate ochiul? Persoanele care se confruntă cu gripă ori sinuzită pot avea astfel de simptome. În cazul lor, mușchii ochilor se contractă mai des decât în mod normal. Asta în condițiile în care organismul are nevoie de vitamina B12 mai mult ca oricând.

Și lipsa somnului te poate aduce într-o astfel de situație. În momentul în care nu te odihnești suficient, organismul tău devine obosit. Iar ochii sunt cei mai afectați și resimt cel mai mult acest lucru. 

ADVERTISEMENT
Tags: