News

Klaus Iohannis după întâlnirea cu Mugur Isărescu și Ludovic Orban: ”Avem șanse bune să-și revină economia” Video

08.05.2020 | 14:21
Klaus Iohannis dupa intalnirea cu Mugur Isarescu si Ludovic Orban Avem sanse bune sasi revina economia Video
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni pe premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Florin Cîțu și guvernatorul BNR Mugur Isărescu, subiectul discuțiilor fiind consecințele economice ale epidemiei de coronavirus. La finalul întâlnirii, Iohannis a precizat că s-au identificat soluții pentru revigorarea economiei după depășirea crizei generate de epidemie.

UPDATE 14.22: Iată principalele declarații ale președintelui Iohannis:

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora ⤵

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora ⤵

Posted by Fanatik News on Friday, May 8, 2020

-Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitul bugetar, care va fi mai mare decât cel planificat la începutul anului. Am avut o discuție despre măsurile de revigorare economică. Economia României nu a fost oprită, doar unele sectoare au fost oprite.

ADVERTISEMENT

-Ne dorim o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Economia este acum într-o situație  specială. Am găsit soluții pentru toate și aceste soluții pot fi puse în  practică dacă toate entitățile lucrează împreună.

-Avem soluții pentru revigorarea economică și credem că avem  șanse bune să-și revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația neplăcută în care ne găsim acum.

ADVERTISEMENT

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea vineri, 8 mai a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Este pentru prima dată când președintele l-a invitat pe guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, la una dintre ședințele de la Cotroceni pentru combaterea epidemiei și a efectelor sale. Până acum, erau chemați premierul Orban, miniștri ai acestuia sau secretari de stat.

ADVERTISEMENT