Life

Mugur Mihăescu, primele declaraţii după ce s-a alăturat AUR: “Să plece OMV de aici şi să extragă gaze şi petrol de la ei din ţară”

Mugur Mihăescu, care a intrat recent în AUR, a oferit primele declarații cu privire la atitudinea Austriei față de România, după eșecul Schengen.
15.12.2022 | 12:39
Mugur Mihaescu primele declaratii dupa ce sa alaturat AUR Sa plece OMV de aici si sa extraga gaze si petrol de la ei din tara
Mugur Mihăescu, primele declarații după ce a intrat în AUR. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Mugur Mihăescu a decis să își facă debutul pe scena politică. Antreprenorul a intrat în AUR, iar recent a făcut și primele declarații referitoare la boicotarea Austriei.

Primele declarații ale lui Mugur Mihăescu după ce a intrat în AUR

Amintim că România nu a intrat în Spațul Schengen, după ce Austria a dat vot negativ în acest sens. Din acea zi, o adevărată revoltă a început la nivel național.

ADVERTISEMENT

O sucursală Raiffeisen a fost vandalizată, iar unii oameni de afaceri din România au decis să nu mai colaboreze cu băncile austriece, dar și cu alte mari companii.

Antreprenorul Mugur Mihăescu susține atitudinea populației și totodată a adus în discuție și avertismentul cancelarului Karl Nehammer, care spunea că boicotul ar dăuna mai degrabă României, decât Austriei.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că sunt suficiente firme care pot scoate petrol și gaze din România și poate acestea vor fi mult mai prietenoase cu statul român decât a fost Austria vreodată.

”Eu nu pot să îi spun nici măcar gargară ieftină. Ok, să plece Petrom și OMV de aici și să extragă gaze și petrol de la ei din țară. La fel și lemn. Credeți că nu se găsesc firme care să scoată petrol și gaze în România pe redevențe corecte?

ADVERTISEMENT

Am putea să creștem redevența de 2, 3 sau 4 ori, prin lege, în condiții de criză economică, pe o perioadă scurtă, de trei ani, să zicem”, a spus Mugur Mihăescu la România TV.

Antreprenorul este încrezător în poziția României și susține că țara noastră are șanse mari să primească și alți parteneri, care să nu ne trateze ”ca pe niște șulfe”.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu mai fac profit, vor veni alții, care să ne trateze ca pe parteneri, nu ca pe niște șulfe”, a mai completat acesta.

Mugur Mihăescu nu mai alimentează de la OMV și nu mai bea Red Bull

După votul negativ dat de Austria, Mugur Mihăescu spune că a renunțat la Red Bull și de asemenea, în restaurantele sale, clienții care au carduri la bănci austriece sunt nevoiți să meargă să scoată bani cash la bancomate.

La rândul său, antreprenorul povestește că are conturi doar la bănci românești și mereu a lucrat bine cu acestea. La capitolul carburanți, Mugur Mihăescu recunoaște că alimenta de la OMV în trecut, însă acum s-a reprofilat către Rompetrol.

Cât despre Austria, acesta susține că a fost la Viena și într-adevăr, a fost încântat de ce a văzut acolo. Acum însă, după poziția țării în raport cu România, Mugur Mihăescu spune că nu îi mai place nimic și sunt slabe șansele să mai facă vrei vizită prea curând acolo.

La fel ca el mai sunt și alte vedete celebre din România, precum Andreea Bănică, sau Adi Sînă, care au decis să nu mai plece în vacanță în Austria anul acesta.

ADVERTISEMENT