Life

Mujdei de usturoi pentru friptura de miel la cuptor. Trei rețete diferite și gustoase

01.05.2021 | 13:27
Mujdei de usturoi pentru friptura de miel la cuptor Trei retete diferite si gustoase
Mujdei de usturoi pentru friptura de miel la cuptor. 3 rețete diferite și gustoase Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Mujdei de usturoi pentru friptura de miel la cuptor. FANATIK vă prezintă trei rețete diferite și gustoase, perfecte pentru mesele de sărbătoare.

Usturoiul este un aliment foarte sănătos, un adevărat antibiotic natural, fiind bine cunoscute beneficiile consumului acestuia. El are proprietăți antitumorale, antibacteriene și antivirale.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, planta este și foarte gustoasă. Există multe moduri în care putem să consumăm usturoiul. Vedeți mai jos cum puteți să-l preparați pentru bucatele tradiționale de Paște.

Mujdei de usturoi pentru friptura de miel la cuptor. Trei rețete diferite și gustoase

Maioneză de usturoi

Maioneză de usturoi
Maioneză de usturoi, model de prezentare
Sursa foto: Pinterest

Maioneza de usturoi se pregătește la fel de simplu precum cea clasică. Este delicioasă și perfectă pentru friptura de miel. În plus, timpul de pregătire este unul foarte scurt. Nu aveți nevoie decât de o căpățână de usturoi, o lingură de sare și 150 ml de ulei.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare: ustoroiul se curăță și se pisează. Se poate zdrobi cu ajutorul unei ustensile speciale sau poate fi răzuit. Ulterior, se adaugă sarea și se amestecă. Uleiul se adaugă treptat, amestecând continuu, la fel ca și în cazul maionezei normale. În doar câteva minute este gata pentru servit. Puteți să adăugați o linguriță de zeamă de lămâie sau să-l condimentați cu pătrunjel sau mărar.

Mujdei de usturoi cu suc de roșii

Mujdei de usturoi cu suc de roșii
Mujdei de usturoi cu suc de roșii, model de prezentare
Sursa foto: Pinterest

Mujdeiul de usturoi cu suc de roșii este savuros și extrem de simplu de preparat. Ingredientele necesare sunt: o căpățână de usturoi, o linguriță sare grunjoasă, două linguri ulei de măsline, piper după gust și cinci linguri suc de roșii. Se pot folosi și roșii proaspete.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare: ustoroiul se curăță și se pisează foarte bine împreună cu sarea. De asemenea, se poate zdrobi cu ajutorul ustensilei speciale sau poate fi răzuit foarte mărunt, caz în care sarea se adaugă ulterior. Uleiul se adaugă treptat, amestecând continuu, la fel cum se procedează în cazul maionezei. Într-un bol mai încăpător se adaugă pasta rezultată și sucul de roșii și se omogenizează. Poate fi servit cu condimente precum cimbru, busuioc sau oregano, în funcție de preferințe.

Usturoi cu smântână, mărar și castraveți

Usturoi cu smântână, mărar și castraveți,
Usturoi cu smântână, mărar și castraveți, model de prezentare
Sursa foto: Pinterest

Rețeta este una delicioasă, poate fi folosită și ca garnitură, poate fi consumată pe pâine. Este mai complexă decât celelalte două, dar timpul de prepare este rezonabil. Este nevoie de o căpățână de usturoi, o linguriță de sare, 250 ml de smântână, un castravete și o legătură de mărar.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare: ustoroiul se curăță, se taie în băcăți mici, se amestecă cu sarea și se pisează foarte bine. Ca și mai sus, poate fi zdrobit sau răzuit, iar sarea adăugată ulterior. Separat, castravetele se răzuiește (nu e nevoie să fie foarte mărunt) și se scurge foarte bine, astfel încât să nu rămână zeamă. Mărarul se toacă foarte fin. Toate ingredientele se vor amesteca într-un bol mai încăpător, iar preparatul este gata de servit. În funcție de preferințe, puteți să adăugați ulei de măsline sau frunze de mentă. De asemenea, se smântâna se poate înlocui cu iaurt.

ADVERTISEMENT