Life

Muzeul unic în Europa care se găsește în România. A fost realizat numai de copii, cu ajutorul profesorilor

Muzeul din România, unic în Europa, de care nu multă lume a auzit. Cât de ușor poți ajunge să îl vizitezi cu întreaga familie.
03.03.2024 | 22:35
Muzeul unic in Europa care se gaseste in Romania A fost realizat numai de copii cu ajutorul profesorilor
În România se află un muzeu unic în Europa de care nu mulți au auzit. Sursa foto: Facebook, Canva
ADVERTISEMENT

România este o țară minunată care are foarte multe de arătat. Din păcate, nu multă lume cunoaște așii din mânecă ai țării noastre. Unul dintre ei este un muzeu unic în Europa. Muzeul este special pentru că a fost realizat, exclusiv, de către copii, sub îndrumarea cadrelor didactice cu har și răbdare.

Muzeul Aviatic ”Dumitru Dorin Prunariu”, unic în Europa

Muzeul Aviatic de la Pucioasa este o atracție, în adevăratul sens al cuvântului, despre care nu multă lume vorbește. Acesta este unic în țară, dar și în Europa pentru că la înființarea lui au contribuit copii.

ADVERTISEMENT

Muzeul Aviatic ”Dumitru Dorin Prunariu” este special. Pentru ca acesta să prindă contur, la realizarea lui au lucrat sute de elevi, sub îndrumarea profesorilor de aeromodele, Dumitru Sandu și Nicolae Diaconescu.

Acest muzeu s-a născut din dorința de a arăta lumii valorile României. La Muzeul Aviatic ”Dumitru Dorin Prunariu”, vizitatorii pot admira peste 300 de machete de aeronave, atât statice, cât și zburătoare.

ADVERTISEMENT

Dincolo de această atracție, muzeul mai cuprinde și o secție dedicată diplomelor, trofeelor, dar și insignelor caracteristice lumii aviatice. De asemenea, cei mai curioși pot urmării demonstrații demonstrații de zbor care se realizează cu exponatele din muzeu.

Când și cum se poate vizita acest muzeu din România

Muzeul Aviatic ”Dumitru Dorin Prunariu” este un loc special pentru lumea aviaticii. Aici, la 71 de ani, s-a stins din viață profesorul Diaconescu Dumitru, cel pentru care aviația a fost cea mai mare pasiune.

ADVERTISEMENT

Din fericire, în urma sa au rămas cei doi copii care duc tradiția mai departe. Dumitru și Nicolae sunt profesorii care și-au dedicat tot timpul pasiunii pentru avioane și care au înființat, cu ajutorul elevilor, un muzeu unic în România și în Europa.

Muzeul Aviatic ”Dumitru Dorin Prunariu” a fost inaugurat în 1977, iar evenimentul a fost unul de anvergură. La deschiderea sa a participat academicianul Elie Carafoli, al doilea marea savant după Henri Coandă în domeniul aviaticii.

ADVERTISEMENT

În prezent, muzeul poate fi vizitat, iar cei care îi trec pragul se pot bucura de cinci aeronave reale, expuse în Clubul Copiilor Pucioasa. De asemenea, un aspect foarte important legat de acest muzeu este faptul că, uneori, pista este folosită și pe post de heliport.

Programul de vizitare al muzeului este de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00. Pentru mai multe detalii, se poate consulta site-ul oficial al muzeului care oferă mai multe date legate de regulamentul de vizitare.

ADVERTISEMENT