Sport

Julian Nagelsmann a explicat de ce a refuzat-o pe Real Madrid: “Cel mai înalt pas posibil”

Tânărul antrenor german Julian Nagelsmann, actualmente la Bayern Munchen, a fost ofertat pentru a prelua banca tehnică a celor de la Real Madrid. Răspunsul său a fost unul interesant.
11.12.2021 | 08:37
Julian Nagelsmann a explicat de ce a refuzato pe Real Madrid Cel mai inalt pas posibil
ADVERTISEMENT

Nagelsmann are numai 34 de ani, vârstă la care mulți fotbaliști încă nu se gândesc la retragere. Cu toate acestea, ideile sale tactice și modul cum își pregătește echipa l-au impus atenției fotbalului internațional.

Motivul pentru care Julian Nagelsmann a refuzat-o pe Real Madrid

Julian Nagelsmann a fost recent pe coperta prestigioasei reviste Sports Illustrated, varianta germană.

ADVERTISEMENT

El a oferit acestei publicații un interviu plin de titluri și declarații. Un pasaj foarte interesant se referă la negocierile lui cu Real Madrid, pentru a deveni antrenorul de pe Santiago Bernabeu.

În 2018, Nagelsmann ar fi putut deveni înlocuitorul lui Zinedine Zidane la Real Madrid. După ce tehnicianul german a refuzat oferta, clubul madrilen a semnat cu Lopetegui, care era atunci la cârma naționalei, la Mondialul din 2018. Julen Lopetegui a fost înlocuit atunci de la națională, cu Hierro, în plină competiție, deși contractul său cu Real începea după terminarea CM 2018.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă atunci Nagelsmann a declinat oferta, el crede că în viitor ar putea antrena Real Madrid, acesta fiind considerat de antrenorul german ”cel mai înalt pas posibil”.

Nagelsmann a mai oferit și alte explicații referitoare la această situație: ”Este una când preiei echipa și cunoști multe aspecte, cum am făcut eu la Hoffenheim, unde eram antrenor la juniori. Timpul de adaptare este extrem de scurt și nimeni nu are răbdare. La o echipă unde munceai deja, știi totul și știi cu cine trebuie să vorbești și cum să îți rezolvi până și cele mai banale probleme cum ar fi meniul jucătorilor la masa de prânz”.

ADVERTISEMENT

Nagelsmann, referitor la trecerea de la Hoffenheim la Real Madrid, a mai spus: ”Cred că mai întâi trebuie să cauți un nivel mai sus. Așa am făcut eu după Hoffenheim. Real Madrid este cel mai înalt nivel posibil”. 

Nagelsmann despre viitorul lui ca antrenor

Nagelsmann a început cariera foarte devreme, la 28 de ani, deținând recordul de precocitate. El își amintește de importanța acelui sezon în care, în ultima etapă, a salvat Hoffenheim de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Dacă atunci am fi retrogradat, cu siguranță acum eram antrenor la juniori și nu în Budesliga”, ia spus Nagelsmann pentru Sports Illustrated.

Întrebat despre viitorul lui ca antrenor, Nagelsmann a fost destul de tranșant: ”Am început foarte devreme cariera de antrenor, de acea nu aș vrea să muncesc până la 70 de ani. Acum am un contract ferm cu Bayern Munchen și doresc să mă achit de obligațiile profesionale”.

Nagelsmann nu exclude posibilitatea ca, într-un viitor, să ajungă la Real Madrid. Totuși, el dorește acum să se concentreze pe munca la Bayern Munchen, unde se vede și peste cinci ani, opțiunea Real Madrid fiind mai îndepărtată.

S-a retras din fotbal la 20 de ani

Julian Nagelsmann a jucat fotbal până la 20 de ani. A fost fundaș central și căpitanul echipei de juniori U17 a lui 1860 Munchen.

S-a transferat apoi la FC Augsburg, în 2007, când antrenor acolo era Thomas Tuchel. Accidentările la menisc i-au oprit din fașă cariera de fotbalist, așa că s-a dedicat, d ela o vârstă foarte fragedă, antrenoratului.

Nagelsmann a studiat la universitate, patru semestre, administrarea afacerilor, după care s-a transfera la o linie academică dedicată științei sportului.

Între 2016 și 2019 a fost antrenor la Hoffenheim, după care a făcut furori la RB Leipzig cu care a jucat o finală de Cupa Germaniei și a calificat-o în grupele Ligii Campionilor.

Primul său trofeu în fotbalul german a fost Supercupa Germaniei, câștigată în vară, după instalarea la Bayern Munchen.

În 2017, Federația Germană de Fotbal  l-a nominalizat drept antrenorul anului. Nagelsmann are deja fani printre antrenorii români, unul dintre ei fiind Andrei Erimia, care conduce formația de liga a III-a, Progresul Spartac București.

 

 

ADVERTISEMENT