Sporturi

Naomi Osaka, eliminată în turul 2 la Birmingham. Ashleigh Barty poate deveni lider mondial!

20.06.2019 | 21:01
Naomi Osaka eliminata in turul 2 la Birmingham Ashleigh Barty poate deveni lider mondial
ADVERTISEMENT

Japoneza Naomi Osaka a fost eliminată încă din turul 2 la Birmingham, învinsă fiind în două seturi de Yulia Putintseva, scor 2-6, 3-6. La finalul acestui turneu putem avea o schimbare de lider în clasamentul mondial.

Naomi Osaka, eliminată în turul 2 la Birmingham

Osaka are 6.377 de puncte, în timp ce australian Ashleigh Barty se află la mai bine de 200 de puncte în urma sa. Totuși, dacă se va impune la Birmingham, câștigătoarea de la Roland Garros va deveni noul lider mondial, cu un total de 6.540 de puncte.

ADVERTISEMENT

Barty nu a cedat niciun set în primele două tururi de la Birmingham, învingându-le fără probleme pe croata Vekic și pe americanca Brady. În turul 3 o va înfrunta pe Venus Williams, care a primit un wild card pentru a participa la acest turneu.

Clasament WTA Live
Clasament WTA Live

Barty are cale liberă spre trofeu, după ce și Karolina Pliskova, cap de serie numărul 2, a pierdut în turul 2 chiar împotriva Kristinei Pliskova, sora sa geamănă. Cea mai puternică adversară rămasă în competiție este Julia Goerges, cap de serie numărul 8.

ADVERTISEMENT

Top 10 rămâne neschimbat în rest, cu Simona Halep pe locul 7. Halep nu se simte grozav pe iarbă însă, acolo unde a disputat o singură finală în toată cariera. La Wimbledon se laudă cu o prezentă în semifinale.

Sportiva noastră a avut parte de câteva zile de vacanță și a fost ovaționată de români la Sports Festival, unde a susținut un meci demonstrativ. Mai interesant este că la acest eveniment a participat și Darren Cahill, fostul său antrenor. Halep a lăsat să se înțeleagă faptul că și-ar dori să lucreze din nou cu antrenorul australian, iar acesta nu a spus nu, dar abia de anul viitor, anul 2019 preferând să-l dedice exclusiv familiei.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka se află la rândul său în scădere după ce s-a despărțit de antrenorul Sascha Bajin, alături de care a câștigat US Open și Australian Open.