Sport

Cel mai norocos tenismen. A ajuns în finală la Madrid cu un singur meci câștigat pe teren, în ultimele patru confruntări

Canadianul Felix Auger-Aliassime a beneficiat de trei abandonuri la competiția din capitala Spaniei și va juca cu trofeul pe masă, contra rusului Rublev
04.05.2024 | 11:10
Cel mai norocos tenismen A ajuns in finala la Madrid cu un singur meci castigat pe teren in ultimele patru confruntari
Felix Auger Alliasime și Andrey Rublev vor juca finala turneului ATP de la Madrid FOTO X
ADVERTISEMENT

Norocul l-a luat strâns în brațe pe tenismenul canadian Felix Auger-Aliassime, locul 35 ATP, care se află în fața finalei de la Madrid, după ce a beneficiat de o conjunctură cum rar se întâlnește în sport.

Jakub Mensik, Janick Sinner și Jiri Lehecka au abandonat în fața lui

Sportivul de 23 de ani a început turneul din capitala Spaniei cu o victorie în primul tur, la japonezul Nishioka, pe care l-a învins cu 4-6, 6-1, 6-4. Apoi, în turul al doilea, a trecut de italianul Mannarino, scor 6-0, 6-4.

ADVERTISEMENT

În turul III, Felix a beneficiat de primul abandon. Cehul Jakub Mensik s-a retras în setul al doilea, la 6-1, 1-0 pentru Auger-Aliassime, făcându-i loc canadianului către optimi, unde a dat peste norvegianul Casper Ruud.

Practic, acesta a fost singurul lui meci, din drumul către fazele finale. L-a învins cu 6-4, 7-5 pe Ruud, o victorie surprinzătoare ținând cont că adversarul este pe locul 6 mondial, cu 29 de poziții mai sus decât Felix.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte să joace în sferturile de finală, Auger-Aliassime a primit vestea că adversarul său, italianul Jannik Sinner, numărul 2 mondial, s-a retras din competiție, invocând motive medicale.

Ei bine, șansa canadianului nu s-a terminat aici. Aseară, în cea de-a doua semifinală a venit abandonul cehului Jiri Lehecka, cel care îl eliminase pe Rafael Nadal. La scorul de 3-3, cehul a acuzat dureri la spate. El a cerut să poată pleca la vestiar pentru scurt timp şi a revenit după aproape zece minute, a mai jucat trei mingi și apoi a renunţat.

ADVERTISEMENT

“E o nebunie. Nu mi s-a întâmplat niciodată în cariera mea de până acum. Retrageri așa, una după alta. Nu pot face nimic altceva decât să încerc să mă pregătesc pentru duminică”, a spus canadianul, la finalul meciului terminat după jumătate de oră.

În acest mod, Felix Auger-Aliassime a ajuns să dispute prima sa finală din acest an, unde îl va întâlni pe rusul Andrei Rublev (26 de ani, locul 8 ATP), favoritul numărul 7 al turneului din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Joacă finala în fața rusului Andrey Rublev

Rublev a avut nevoie de doar o oră şi 12 minute pentru a-l învinge în semifinale pe Taylor Fritz (26 de ani, locul 13 ATP), favoritul numărul 12 de la Madrid. Rusul s-a impus în două seturi, cu 6-4, 6-3 și pornește ca favorit în fața norocosului canadian, care a ajuns în ultimul act al competiției, beneficiind de trei abandonuri în ulrimele patru meciuri.

Accesul în finală vine și cu un câștig financiar important. Finaliștii au asigurat un cec în valoare de 512.000 de euro, în vreme ce câștigătorul pleacă acasă cu 962.000 de euro. Finala masculină este programată mâine, de la ora 19.30. Astăzi, de la aceeași oră, se întâlnesc în finala feminine Iga Swiatek (1 WTA) și Aryna Sabalenka (2 WTA).

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților