News

Natalia Intotero, acuzații la adresa lui Marcel Boloș: ”Ne-a tăiat toată finanțarea”

Ministrul Familiei îl acuză pe ministrul Finanțelor că a tăiat toate fondurile dedicate proiectelor pentru creșterea natalității.
22.04.2024 | 23:56
Natalia Intotero acuzatii la adresa lui Marcel Bolos Nea taiat toata finantarea
Natalia Intotero spune că Marcel Boloș a tăiat finanțarea mai multor proiecte dedicate stimulării natalității Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Natalia Intotero a mai spus că Marcel Boloș nu i-a mai răspuns la telefon din octombrie anul trecut. Din această cauză, o delegație de ONG-uri va merge marți la premierul Marcel Ciolacu.

Natalia Intotero, acuzații la adresa lui Marcel Boloș

Natalia Intotero a făcut acuzațiile în timp ce răspundea jurnaliștilor care au întrebat-o dacă la nivelul Guvernului există programe noi de creştere a natalităţii, în condiţiile în care cele derulate în anii anteriori nu au avut rezultatele aşteptate.

ADVERTISEMENT

„Avem foarte multe proiecte, foarte bune, dar aici cred că ar trebui să îl convingeţi şi pe domnul ministru Boloş, să fie puţin mai atent, pentru că ne-a tăiat toată finanţarea pe absolut tot ce înseamnă astfel de proiecte.

Chiar mâine (marți n.r.), o delegaţie din partea mai multor ONG-uri cu activitate în domeniu, şi nu numai, va merge la prim-ministru, pentru că au fost şi la ministrul Finanţelor şi efectiv au fost păcăliţi.

ADVERTISEMENT

S-a promis că o să se regleze în cadru legal, am fost de acord cu toţii cu o ordonanţă, iar apoi a zis că ‘trebuie să mergeţi voi să căutaţi bani la alte ministere’.

Am făcut solicitare, din păcate, toţi colegii miniştri ne-au răspuns că nu au bani pentru a ne da din bugetele lor.

ADVERTISEMENT

Se puteau găsi soluţii, dar cred că pentru domnul Boloş nu este o prioritate, nu înţelege, efectiv”, a declarat Natalia Intotero, citată de Agerpres.

Întrebată de ce nu discută mai mult în Guvern aceste probleme, ministru Familiei replicat că Marcel Boloş nu i-a mai răspuns la telefon din octombrie 2023.

ADVERTISEMENT

Luna trecută ministrul Finanțelor Marcel Boloș nunța deblocarea Programului Național de Fertilizare in vitro „pentru a putea asigura creditele de angajament în valoare de 150 milioane lei”.

În România, rata de fertilitate a scăzut în ultimii 35 de ani de la peste 56% la circa 35%. Iar INS nu ratează nicio ocazie pentru a avertiza cu privire la îmbătrânirea accentuată a populației și cu privire la scăderea severă a populației, relatează HotNews.

ADVERTISEMENT