Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Ne-a trecut glonțul pe la ureche?” Reacția FRF: „Nu putem avea ghinionul ăsta”

România a câștigat cu 2-0 duelul cu Kosovo, din preliminariile EURO 2024, dar rezultatul putea fi altul, dacă situația din tribune degenera.
13.09.2023 | 12:16
Nea trecut glontul pe la ureche Reactia FRF Nu putem avea ghinionul asta
Mesajul lui Mihai Stoichiță pentru suporterii de la România - Kosovo. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fanii din peluza ”Uniți sub tricolor” au scandat la meci împotriva existenței statului Kosovo, nerecunoscut de România, ceea ce nu a fost pe placul arbitrului partidei.

Mihai Stoichiță, reacție după incidentele din tribună

Partida a fost oprită 49 de minute, timp în care ceilalți fani prezenți la stadion, care nu făceau parte din galerie, au scandat împotriva celor ce au provocat acest scandal.

ADVERTISEMENT

În final, meciul s-a reluat, iar elevii lui Edi Iordănescu au obținut prima victorie mare din aceste preliminarii, 2-0 cu Kosovo, după reușitele lui Nicușor Stanciu și Valentin Mihăilă.

Referitor la incidentele din tribună, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, spune că ne-a trecut glonțul pe la ureche, deoarece riscam să pierdem la masa verde meciul cu Kosovo, din cauza acestor scandări. Legat de asta, Stoichiță recunoaște că a fost speriat.

ADVERTISEMENT

Acesta este de părere că astfel de mesaje nu au ce căuta pe stadion, mai ales că, prin aderarea la FIFA și UEFA am fost de acord cu regulile impuse de aceste organizații. El spune că în timpul meciului, Răzvan Burleanu a încercat să acționeze imediat pentru a îndepărta problema.

În final, Stoichiță a spus că cei din galerie ar trebui să se întrebe de ce restul oamenilor din stadion nu a fost de acord cu scandările lor și să înțeleagă că oamenii vin la fotbal în primul rând pentru ceea ce se întâmplă în teren, nu în tribună.

ADVERTISEMENT

Ne-a trecut glonțul pe la ureche și trebuie să înțelegem treaba asta. Fac un apel către acei băieți din acel sector al tribunei. Nu ducem războaie, nu avem arme, avem jambiere, apărători, o minge și tricouri diferite. Suntem adversari 90 de minute, după care ne respectăm în continuare.

Nu avem niciun război cu nimeni. Trăim într-o democrație a fotbalului, să nu spun una politică, care are niște reguli stricte. Democrația nu înseamnă haos. Democrația înseamnă respectarea regulilor care te guvernează în activitate. Dacă UEFA și FIFA au făcut aceste legi, iar noi am aderat la ele, trebuie să le respectăm.

ADVERTISEMENT

Mi-a fost frică, cum să nu îmi fie frică. Burleanu s-a dus la punctul de comandă, a făcut tot ce se putea face ca acest meci să se desfășoare. Trebuie să se înțeleagă că în teren nu avem nimic cu ungurii, sârbii ori kosovarii. Probabil și ei sunt de aceiași părere când aud de situațiile conflictuale care au fost în România, dar asta nu înseamnă urmă. Eu pun asta pe seama unui teribilism.

Singurul lucru care ar trebui să îi pună pe gând pe acești băieți este reacția tribunei, reacția majorității. Într-o democrație, majoritatea decizie. Un stadion întreg a strigat afară, afară. Nu știu ce s-ar întâmpla dacă mergem la Operă sau la teatru și am face asta.

Oamenii vin la meci, plătesc bilet, se pregătesc cu mult timp înainte. Nu vin la spectacol ca să te văd pe tine, vin să îi văd pe cei 22 de fotbaliști. Aseară mă gândeam, Doamne, nu avem cum să avem noi ghinionul ăsta. Mă uitam, dispăruseră toți la vestiar, mă gândeam dacă să mă duc și eu.

Avem șanse, poate ne calificăm, poate nu, eu sunt convins că ne calificăm. Hai să o facem pe teren, civilizat, fără să dăm cu piciorul la șanse datorită unor factori externi. Nu am nimic cu acești băieți. Erau atât de multe lucruri care puteau degenera, au apărut scutierii.

Nu este cazul să ajungem la măsuri de forță. În acea peluză nu erau doar ei, erau și oameni normali care, dacă exista un conflict, ei erau în locul nepotrivit la momentul nepotrivit”, a explicat Mihai Stoichiță, la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă la FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30, live pe FANATIK.RO. Reluarea are loc de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Mihai Stoichiță, despre incidentele din tribune de la meciul România - Kosovo

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie