Sport

România – Kosovo 2-0, în etapa 6 din preliminarii EURO 2024. Victorie mare, care ne menține pe locul 2. Clasamentul actualizat

România a câștigat cu 2-0 meciul cu Kosovo din etapa 6 a preliminariilor Euro 2024 și se menține pe locul 2 în clasamentul Grupei I.
13.09.2023 | 00:22
Romania  Kosovo 20 in etapa 6 din preliminarii EURO 2024 Victorie mare care ne mentine pe locul 2 Clasamentul actualizat
Ianis Hagi in meciul de fotbal dintre Romania si Kosovo, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024, desfasurat pe Arena Nationala, marti 12 septembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-09-2023
18:46

România - Kosovo 2-0 (Stanciu 84, MIhăilă 90+2)

Min. 90+6: Fluier final. România câștigă greu, cu două goluri marcate pe final de meci, și se menține pe locul 2 în clasamentul Grupei I.

grupa i
Clasament Grupa I

Min. 90+2: GOOOL România! Rațiu pătrunde pe dreapta, centrează pe 6 metri, de unde Mihăilă reia superb sub bară.

Min. 90: De la margine se arată 6 minute de prelungire. Oaspeții presează în căutarea egalării.

Min. 89: Muslija, liber în colțul careului mare, șutează pe lung, puțin pe lângă bară.

Min. 88: Șutul lui Moruțan din careu este respins de Muric de sub transversală în bară.

Min. 87: Alibec scapă singur pe contraatac, dar trimite uluitor pe lângă poartă din 10 metri.

Min. 84: GOOOL România! Moruțan are o incursiune superbă în careu, îi pasează lui Mihăilă, șutul acestuia este respins până la Stanciu, care reia superb de la marginea careului, mingea lovește bara și intră în plasă.

Min. 69: Răzvan Marin șutează de la 20 de metri, puțin peste poartă.

Min. 61: Stanciu execută slab lovitura de pedeapsă și Muric respinge în corner.

Min. 58: Florinel Coman este faultat în careu de Rrahmani și se acordă penalty.

Min. 48: Alibec șutează periculos de la 20 de metri, Muric respinge greu în corner.

Min. 46: Alibec îi ia locul lui Pușcaș.

Min. 43: Muriqi îl lovește cu cotul în figură pe Screciu, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 41: Zhegrova profită de o nouă eroare a fundașilor noștri, pătrunde în careu și șutează din 15 metri puțin pe lângă vinclu.

Min. 37: Florinel Coman șutează lamentabil, mult peste poartă, din lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga.

Min. 28: Burcă trimite prea ușor o pasă către Horațiu Moldovan. Muriqi interceptează, reia ușor pe lângă portarul nostru din 4-5 metri, mingea se ducea în plasă, însă apare salvator Drăgușin și respinge de pe linie în corner.

Min. 26: Bancu scapă singur în careu după o pasă a lui Stanciu, dar șutează pe lângă bară.

Min. 23: Bancu centrează de pe stânga, mingea îl depășește pe Pușcaș, ajunge la Ianis Hagi, care șutează din 8 metri la colțul lung, pe lângă poartă.

Meciul s-a reluat după o suspendare de aproximativ 40 de minute.

Min. 18: Ultrașii de la „Uniți sub tricolor” și-au dat din nou în petec. Au afișat mai multe bannere anti Kosovo și pro Serbia, oaspeții „au luat foc”, iar arbitrul a întrerupt partida și a trimis echipele la vestiare.

Min. 10: Zhegrova șutează din marginea careului, mingea prinde gazonul, dar Moldovan e atent și reține.

Min. 1: A început partida.

12-09-2023
17:36

Echipele de start la România - Kosovo

România: H. Moldovan – Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Bancu – Cicâldău, Screciu, N. Stanciu – I. Hagi, Puşcaş, Fl. Coman. Rezerve: Târnovanu, Aioani, Rus, M. Marin, Alibec, Mihăilă,Bîrligea, R. Marin, Olaru, Moruțan, Camora, Sorescu. Selecționer: Edi Iordănescu

Kosovo: Muric – Vojvoda, A. Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova, Berisha, Loshaj , Berisha – Rashica, Muriqi. Rezerve: Ujkani, Bekaj, Hadergjonaj, Beka, Fazliji, Hajrizi, Muslija, Korenica, Rrahmani, Dresevic, Zeqiri, Krasniqi. Selecționer: Primoz Gliha

Meciul România – Kosovo are loc marți, 12 septembrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 6-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024. Înaintea acestei partide, reprezentativa țării noastre ocupă locul 2, după Elveția, cu un total de 9 puncte, iar oaspeții se află pe locul 5, penultimul, cu numai 4 puncte. Ai noștri au două victorii și trei egaluri, kosovarii patru remize și o neașteptată înfrângere pe teren neutru, cu Belarus.

Unde se joacă meciul România – Kosovo, în etapa 6 din preliminarii EURO 2024

Întâlnirea România – Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, pe Arena Națională din Capitală, de la ora 21:45, în etapa a 6-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024. Este un meci extrem de important pentru ambele reprezentatative, care țintesc obținerea celor trei puncte.

ADVERTISEMENT

O victorie a noastră ar însemna un total de 12 puncte pentru „tricolori”, iar Kosovo ar rămâne cu 4, ceea ce ar echivala practic cu scoaterea din cursa calificării. Un succes al oaspeților i-ar aduce pe aceștia la două puncte de noi, care, însă, am avea mari șanse să cădem pe locul 3, deoarece urmăritoarea noastră, Israel, un punct în spate, joacă acasă cu Belarus și este mare favorită.

România a terminat nedecis partida jucată sâmbătă, 9 septembrie, pe același stadion, în compania Israelului, dar ceea ce a dezamăgit un stadion întreg a fost în primul rând calitatea modestă a jocului prestat de oamenii lui Edi Iordănescu, ai noștri având mare noroc de faptul că oaspeții au ratat mari ocazii.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv se estimează o scădere masivă de suporteri la partida cu Kosovo, anticipându-se un număr de maximum 30 mii de spectatori dupâ ce cu Israel interesul a jost major și exceptând zona în care nu am avut voie să vindem bilete din sancțiunea UEFA, toate locurile au fost ocupate.

Cine transmite la TV partida România – Kosovo

Partida România – Kosovo se joacă marți, 12 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București, în etapa a 6-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024 și va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe postul Antena 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. După egalul, dar mai ales prestația anemică din meciul cu Israel încrederea fanilor în victoria României cu Kosov a slăbit considerabil.

ADVERTISEMENT

La București, marți, 12 septembrie, va fi o zi cu vreme frumoasă, cer senin pe tot parcursul celor 24 de ore, cu maximă a zilei care va atinge 28 de grade la orele amiezii, dar va scădea la ora jocului la 22 de grade, ideal pentru fotbal. Nu va fi nevoie de umbrele, neexistând amenințare de ploaie. Va conduce acest meci arbitrul francez Willie Delajoud, care nu a mai arbitrat români decât la un meci al lui CFR Cluj în turul preliminar Champions League CFR Cluj – Lincoln Red Imps din Gibraltar.

Ce jucători lipsesc din confruntarea România – Kosovo

După egalul chinuit scos cu Israel selecționerul Edi Iordănescu preconizează mai multe schimbări față de formula de start din primul meci. E posibil ca aceste schimbări să aibă loc în toate compartimentele, mai puțin postul de portar, unde sunt mari șanse ca rapidistul Horațiu Moldovan să continue, Iordănescu neimputându-i acestuia în nici un fel golul primit.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în dimineața jocului, Edi Iordănescu a primit o veste proastă. Cristi Manea s-a accidentat și nu va putea fi utilizat, locul său urmând a fi luat de Rațiu. În plus, am mai putea avea parte de două suprize: titularizările lui Ianis Hagi și George Pușcaș. Kosovo nu are probleme de lot, dar foarte probabil cei doi jucători din SuperLiga, atacanții Krasniqi și Rrahmani, vor începe de pe bancă.

Cote la pariuri la jocul România – Kosovo

România abia reușit să scoată remiza pe teren propriu în ultimul meci împotriva Israelului și totuși casele de pariuri continuă să ne vadă favoriți în partida de la București cu naționala statului Kosovo la cota de 2,00. Un succes al oapeților, singurul rezultat care i-ar reintroduce în cărțile calificării, are cotă de 3,90. Șansă dublă 1X are cotă 1,25 iar șansă dublă X2 ajunge la 1,80. Gol al triclorilor înseamnă 1,30 iar reușita oaspeților a primit 1,60. Over 1,5 goluri are cotă de 1,40.

Cele două echipe naționale s-au mai întâlnit o simngură dată în primăvară, când România a scos un 0-0 de luptă la Prishtina, pe o vreme potrivnică și într-un meci în care paradele portarului Moldovan plus decizia VAR de a nu valida un gol marcat de kosovari au dus la un final fără goluri, socotit pozitiv pentru noi la acel moment. Acum însă ambele combatante țintesc același lucru, victoria.

ADVERTISEMENT