Sport

Vrea victorie la “masa verde” și după România – Kosovo 2-0: “Nu trebuia să revenim pe teren. Ne-au insultat țara”

Mergim Vojvoda, titular pentru Kosovo în partida pierdută în fața României, scor 0-2, spune că el și colegii săi nu ar fi trebuit să revină de la cabine după scandalul provocat de bannerul afișat de "Uniți sub Tricolor"
13.09.2023 | 08:20
Vrea victorie la masa verde si dupa Romania  Kosovo 20 Nu trebuia sa revenim pe teren Neau insultat tara
Mergim Vojvoda, cu numărul 15, regretă că el și colegii săi au mai revenit pe teren în partida România - Kosovo 2-0. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a învins Kosovo, scor 2-0, cu golurile marcate pe final de Stanciu și Mihăilă și se menține astfel pe locul 2 în grupa I de calificare la Euro 2024. Partida ar fi putut lua o cu totul altă turnură din cauza unui banner afișat în start de meci de ultrașii de la Uniți sub Tricolor.

România – Kosovo 2-0 a fost întrerupt 50 de minute după mesajul “Kosovo este Serbia”, afișat de grupul Uniți sub Tricolor

Arbitrul francez Willy Delajod a trimis echipele la cabine după ce jucătorii oaspeților au reclamat bannerul “Kosovo este Serbia”, afișat în peluza fanilor României. Jocul a fost oprit vreme de 50 de minute și s-a pus problema ca “tricolorii” să piardă la “masa verde” din cauza mesajului cu tentă politică din tribune.

ADVERTISEMENT

După ce bannerul respectiv a fost înlăturat și adus chiar în zona vestiarelor, pentru ca oaspeții să se convingă de asta, Willy Delajod a dispus reluarea jocului. Kosovarii au acceptat în cele din urmă să revină pe teren, dar regretă acum decizia.

Prin vocea lui Mergim Vojvoda, fundașul dreapta al kosovarilor, jucător în Serie A la Torino FC, oaspeții sunt convinși că ar fi trebuit să câștige la “masa verde”. Vojvoda Îi acuză pe fanii români de comportament rasist și le transmite un mesaj războinic.

ADVERTISEMENT

Mergim Vojvoda spune că el și colegii săi nu ar fi trebuit să revină pe teren la România – Kosovo 2-0: “Ne-au insultat țara, rasism pur”

„Noi vărsăm sânge pentru această țară, iar românii ne-au insultat țara. Nu trebuia să ne întoarcem pe teren. Rasism pur, ne-au tratat așa cum fac rasiștii când compară negrii cu maimuțele. Au noroc că Adem Jashari nu mai este în viață…”, a declarat Vojvoda conform publicației kosovare Gazeta Express.

Adem Jashari este fost comandant al armatei de eliberare din Kosovo. A fost ucis în 1998, la doar 40 de ani, de forțele armate sârbe. Este în continuare considerat criminal de război Serbia, dar pentru kosovari este un adevărat simbol al libertății.

ADVERTISEMENT

După victoria împotriva Kosovo, scor 2-0, România este în continuare în grafic pentru calificarea la Euro 2024. “Tricolorii” ocupă locul 2 în grupa I cu 12 puncte după 6 partide disputate. Lider este Elveția cu 14 puncte, iar Israel este pe locul 3 cu 11. Kosovo, Belarus, ambele cu 4 puncte, și Andora, 2 puncte, sunt ieșite din calculele pentru calificare.

România se menține pe locul 2 în grupa I și după meciurile din etapa 6. Luptăm cu Israel pentru locul 2 și calificarea la Euro 2024

Primele două clasate se califică direct la Euro 2024. “Tricolorii” mai au de jucat cu Belarus în deplasare (12 octombrie), Andorra acasă (15 octombrie), Israel în deplasare (18 noiembrie) și Elveția acasă (21 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Israel, marea rivală la locul 2, mai are de jucat cu Elveția acasă (12 octombrie), cu Kosovo în deplasare (15 octombrie), cu România acasă (18 noiembrie) și Andorra în deplasare (21 noiembrie).

ADVERTISEMENT