Sport

Nebunie în Brazilia! Haos pe străzi după ce Santos a retrogradat pentru prima oară în istorie. Video

Nebunie pe străzile din Santos, după ce echipa locală a retrogradat pentru prima oară în istorie. Suporterii au incendiat mașini și au vandalizat magazine.
07.12.2023 | 10:28
Nebunie in Brazilia Haos pe strazi dupa ce Santos a retrogradat pentru prima oara in istorie Video
Fanii au provocat haos după ce Santos a retrogradat pentru prima oară în istorie. Foto: X.
ADVERTISEMENT

Santos a retrogradat pentru prima oară în istoria de 111 ani a clubului. Echipa pentru care de-a lungul vremii au jucat Pele, Carlos Alberto sau Neymar a pierdut în ultima etapă de campionat, scor 1-2 cu Fortaleza și s-a clasat pe primul loc retrogradabil. Fanii au provocat o adevărată nebunie pe străzile orașului.

Santos a retrogradat pentru prima oară în istorie

Santos a retrogradat pentru prima oară în istorie, iar nemulțumirea este extrem de mare în rândul suporterilor, deoarece Santos reprezintă unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din Brazilia, cu 8 titluri de campioană și 3 trofee Copa Libertadores.

ADVERTISEMENT

În sezonul următor, Santos va evolua în Serie B, al doilea eșalon fotbalistic din Brazilia. Formația care l-a lansat pe Neymar a avut nevoie de victorie în ultima etapă cu Fortaleza, locul 10, pentru a scăpa de retrogradare.

Meciul a fost de-a dreptul nebun. Marinho a deschis scorul pentru Fortaleza în minutul 39. Santos a reușit să restabilească egalitatea în minutul 58 prin Messias. În minutul 90+6, Lucero a dat lovitura și i-a provocat lui Santos prima retrogradare din istorie.

ADVERTISEMENT
  • Bahia și Vasco da Gama au rămas în prima ligă după înfrângerea lui Santos. 

Haos pe străzi după ce Santos a retrogradat pentru prima oară în istorie

Clubul Santos a fost înființat în 1912, iar suporterii fanatici ai echipei braziliene nu au simțit gustul amar al retrogradării până la înfrângerea cu Fortaleza. Prăbușirea lui Santos în a doua ligă de fotbal a Braziliei nu a rămas fără consecințe.

Suporterii lui Santos au vandalizat magazine aflate în apropierea stadionului și au incendiat mai multe autovehicule, printre care două autobuze, dar și mașinile jucătorilor, potrivit unui raport al Poliției, citat de Marca. Pe stadion, suporterii lui Santos au urmărit finalul meciului în lacrimi.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Santos, au mai retrogradat Goias, Coritiba și America MG. După retrogradarea lui Santos, Sao Paulo și Flamengo rămân singurele echipe din Brazilia care nu au retrogradat niciodată.

  • 5 meciuri fără victorie, dintre care 3 înfrângeri, a înregistrat Santos în ultimele 5 etape

Nebunie la vârf în campionatul Braziliei! Palmeiras este noua campioană

A fost nebunie și în lupta pentru câștigarea campionatului brazilian. La un moment dat, Botafogo a avut 13 puncte avans în fruntea clasamentului, însă formația braziliană a terminat abia pe locul 5. În cele din urmă, titlul s-a jucat până în ultima etapă între 3 echipe.

ADVERTISEMENT

Atletico-MG a pierdut, scor 1-4 cu Bahia, în timp ce Flamengo a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la Sao Paulo. Palmeiras a remizat împotriva celor de la Cruzeiro, scor 1-1, și a fost suficient pentru a se încorona noua campioană a Braziliei. A fost cel de-al 12-lea titlu de campioană pentru Palmeiras.

  • Endrick, brazilianul care a semnat cu Real Madrid, a marcat pentru Palmeiras în remiza cu Cruzeiro (1-1)
ADVERTISEMENT