News

Neglijenţă criminală, un pod s-a dărâmat în timpul construcţiei. Imagini incredibile cu colosul de beton prăbuşindu-se. Video

Imagini dramatice de la Islamabad, în Pakistan, unde un pod aflat în construcţie s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc.
02.03.2023 | 12:47
Neglijenta criminala un pod sa daramat in timpul constructiei Imagini incredibile cu colosul de beton prabusinduse Video
Pod prăbuşit în Pakistan
ADVERTISEMENT

În orașul pakistanez Islamabad, un pod care se afla în construcție s-a prăbușit joi dimineaţă. La locul accidentului au fost trimise echipe de salvare, dar nu există informații despre morţi sau răniţi. Muncitorii lucrau în trei schimburi, pentru a respecta termenul limită de 23 martie.

Al doilea pod prăbuşit în Pakistan, în două luni

Incidentul de joi s-a petrecut la doar câteva zile după ce doi muncitori au fost uciși, în timp ce alții au fost prinși sub dărâmături, când o parte a șoselei de centură neterminată s-a prăbușit sâmbăta trecută, tot la Islamabad. Incidentul a stârnit îngrijorări în rândul locuitorilor cu privire la măsurile de siguranță luate în timpul construcției proiectelor de infrastructură.

ADVERTISEMENT

 

Nu mai departe de sfârşitul lunii ianuarie, cel puţin 40 de persoane au murit după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod în sud-vestul Pakistanului şi a explodat. Doar trei pasageri au fost salvaţi în urma teribilului accident, produs în provincia Belucistan.

De asemenea, primăvara trecută, un pod imens din Pakistan s-a prăbușit din cauza inundațiilor. Ghețarul Shishper, de lângă Muntele Shishpar, în partea de nord a țării, a început să se topească din cauza căldurii ceea ce a provocat inundații care au dus la izolarea a mii de localnici și turișiti.

ADVERTISEMENT

Cel mai grav incident al ultimelor luni, legat de poduri, s-a petrecut însă în octombrie 2022, când cel puţin 132 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un pod pietonal din epoca colonială s-a prăbuşit în statul Gujarat din vestul Indiei.

Conform informaţiilor furnizate de poliţia locală, 500 de persoane, inclusiv femei şi copii, participau la o sărbătoare religioasă pe şi în jurul podului în momentul în care cablurile care îl susţineau au cedat la scurt timp după lăsarea întunericului.

ADVERTISEMENT

Podul peste râul Machchhu din Morbi, oraş situat la aproximativ 200 de kilometri vest de Ahmedabad, principalul oraş din Gujarat, datează din epoca colonială britanică. Podul fusese redeschis cu doar patru zile înainte de tragedie, după ce fusese închis timp de aproximativ şapte luni pentru lucrări de reparaţie.

“Oamenii au căzut unii peste alţii când s-a rupt podul. Se adunaseră pentru ritualuri organizate cu prilejul festivalului Diwali. Sunt mulţi copii şi femei printre victime”, a spus un martor neidentificat citat de presa locală.

ADVERTISEMENT

Podul suspendat, cu o lungime de 233 de metri, a fost construit în 1880 cu materiale aduse din Anglia, potrivit presei locale. Filmările difuzate de postul TV au arătat zeci de oameni agățați de cablurile podului prăbușit, în timp ce echipele de urgență încercau să-i salveze.

 

ADVERTISEMENT