News

Neglijență revoltătoare la Spitalul Gomoiu din București. Cum s-a ales o fetiță de un an cu corneea arsă

O fetiță din București s-a ales cu corneea arsă la Spitalul Gomoiu din București, din cauza neglijenței cadrelor medicale.
16.01.2023 | 14:51
Neglijenta revoltatoare la Spitalul Gomoiu din Bucuresti Cum sa ales o fetita de un an cu corneea arsa
Neglijență la spital. Fetiță cu corneea arsă. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Fetița a fost expusă la raze UV alături de tatăl său, care a început la rândul său să-și piardă vederea.

Cum s-a ales o fetiță de un an cu corneea arsă

Totul a început în momentul în care tatăl cu fetița au ajuns la spital pentru o simplă răceală. Au fost puși să aștepte într-un container în care funcționa o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare. Ajunși acasă și-au pierdut vederea pentru câteva ore, iar durerile au devenit insuportabile.

ADVERTISEMENT

“Fetiţa s-a trezit plângând şi nu putea să deschidă ochii. A plâns continuu, nu a mâncat, nu a băut apă. Pur şi simplu adormea din cauza durerilor şi epuizării”, au povestit părinții fetiței.

“Am mers pentru o răceală şi ne-am întors cu o problemă mult mai gravă. Am intrat la triaj într-un container amenajat. Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soţul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă”, transmite Alexandra Mocănașu, mama fetiţei.

ADVERTISEMENT

Expuși timp de o oră la razele UV, tatăl și fetița au rămas cu sechele grave.În seara aceea nu am putut deschide ochii sub nicio formă pentru că mă usturau foarte tare. E ca şi cum ai primi o mână de nisip în ochi continuu. Ochii erau foarte umflaţi şi pur şi simplu mi-a curs apă din ochi, pentru că se lipiseră. Am crezut că nu mai deschid ochii niciodată să mai văd”, rememorează, revoltat, tatăl Alexandru Garvăn.

Întorși la spital au aflat că fetița are corneea arsă, ca și cum ar fi sudat fără mască de protecție. “Simte durere vie, asta simte pacientul. Se întâmplă toate lucrurile acestea în decurs foarte, foarte scurt, vorbim de câteva minute”, a explicat medicul oftalmolog Roxana Cuzubaş.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, asistentul considerat responsabil de acest incident a demisionat, însă părinții îi cer ministrului Alexandru Rafila să facă schimbări inclusiv la nivelul conducerii spitalului.

“Nu văd rezolvare faptul că și-a dat demisia asistentul, deoarece problema nu pleacă doar de la el. Problema în sine pleacă de sus. Cred că ministerul Sănătății să ia măsuri, deoarece duc lipsă de personal. Conducerea spitalului ar trebui să-și dea demisia, pentru că toți sunt vinovați. Răul trebuie tăiat de la rădăcină, deoarece am întâmpinat probleme din momentul în care am apelat la 112 și ni s-a spus că nu au ce să ne facă”, a declarat Alexandra Mocănașu, mama fetiței, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Acest caz a ajuns inclusiv pe masa ministrului Alexandru Rafila, cel care va trimite corpul de control la acest spital.

”Va merge Inspecția Sanitară de Stat și eventual putem să trimitem și reprezentanți ai Corpului de control. Înțeleg că este o anchetă administrativă. Am primit o informare din partea conducerii acestui spital (Victor Gomoiu – n.r.), care precizează că într-o cameră unde funcționează o lampă cu ultraviolete un adult și un copil au stat 45 de minute. Rămâne să avem informații referitoare la starea lor de sănătate”, afirmă Alexandru Rafila.

”Eu nu vreau să fac niciun fel de apreciere, pentru că o apreciere o faci atunci când ai toate informațiile. Dar, ca principiu general, e foarte simplu – o lampă cu ultraviolete e o lampă care are un întrerupător și acolo scrie că nu se folosește cu persoane în încăpere. Deci este foarte clar că închiderea unei astfel de lămpi atunci când pătrunde în încăpere o persoană este regulă”, a concluzionat Rafila.

ADVERTISEMENT
Tags: