Sport

Luis Enrique, prezentat oficial la PSG: „E una dintre provocările mele!”

Spaniolul Luis Enrique va fi noul antrenor al lui PSG. El va semna un contract pe doi ani cu campioana Franței.
05.07.2023 | 20:58
Luis Enrique prezentat oficial la PSG E una dintre provocarile mele
Luis Enrique, prezentat oficial la PSG: „E una dintre provocările mele!” FOTO: Twitter PSG
ADVERTISEMENT
05-07-2023
18:04

Luis Enrique, prezentat oficial la PSG

Luis Enrique a fost prezentat oficial la PSG, vorbind despre ce își propune să facă la campioana Franței: „În primul rând, vreau să mulţumesc clubului, preşedintelui, directorului sportiv pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.

Sper să pot întoarce această încredere. Ideea mea de fotbal este fotbalul de atac, ofensiv, care poate fi plăcut pentru suporteri şi care dă rezultate. Aceasta este provocarea mea, mă angajez să fac asta”.

„Acest lucru nu este negociabil. Dacă nu credeam că putem juca ofensiv, nu veneam aici. Ca antrenor, trebuie să ne adaptăm jucătorilor pe care îi avem, dar vă pot garanta că jocul ofensiv este prima mea misiune aici. Îmi place această presiune.

Sunt zeci de echipe de acelaşi nivel care au acelaşi vis, Liga Campionilor, echipe mai experimentate, dar nu de asta nu putem ajunge la nivelul lor.

Liga Campionilor este aproape nedreaptă, este nevoie doar de un singur joc prost pentru a fi eliminat. Dar a fi ambiţios este un lucru bun. Vrem să obţinem cea mai bună versiune a echipei, aceasta este una dintre provocările mele”, a mai spus Luis Enrique.

26-06-2023
07:15

Luis Enrique va semna un contract pe doi ani cu PSG

Luis Enrique este noul antrenor al lui PSG, anunță cotidianul Le Parisien. Campioana Franței a ajuns la un acord cu fostul selecționer al Spaniei, care va semna săptămâna aceasta un contract pe două sezoane.

Toate detaliile au fost puse la punct, a fost stabilit inclusiv staff-ul pe care Luis Enrique îl va avea la Paris, urmează doar anunțul oficial al celor de la PSG. Care va fi făcut imediat ce se va definitiva despărțirea de fostul antrenor Christophe Galtier.

Conform jurnaliștilor francezi, cel mai probabil miercuri se va semna rezilierea contractului cu fostul tehnician, Galtier urmând să primească o despăgubire de 6 milioane de euro.

18-06-2023
13:29

PSG, aproape să bată palma cu Luis Enrique

Julian Nagelsmann s-a aflat în tratative avansate pentru a prelua banca lui PSG după despărțirea de Christophe Galtier. Înțelegerea a picat, iar conducerea de pe Parc des Princes s-a reorientat rapid. 

Potrivit L’Equipe, principalul favorit să devină noul antrenor al lui PSG este Luis Enrique. Negocierile sunt aproape de a fi finalizate, iar ultimele detalii vor fi stabilite în zilele următoare. 

PSG a rămas fără antrenor după despărțirea de Christophe Galtier. Campioana Franței s-a aflat în negocieri avansate cu Julian Nagelsmann pentru a-l înlocui pe antrenorul francez. După o perioadă îndelungată de discuții, gruparea de pe Parc des Princes a decis să nu-l angajeze pe fostul antrenor al lui Bayern Munchen.

Negocierile dintre PSG și Julian Nagelsmann au picat

PSG s-a aflat într-un stadiu avansat de negocieri pentru a-l numi pe Julian Nagelsmann noul antrenor al echipei, rămas liber de contract după despărțirea de Bayern Munchen. Oficialii celor două părți ar fi purtat negocieri în repetate rânduri, însă nu s-a ajuns la un numitor comun, anunță L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Julian Nagelsmann este liber de contract din luna martie, când a fost demis de la Bayern Munchen și înlocuit cu Thomas Tuchel. „După mai multe săptămâni de negocieri, PSG a decis să nu-l angajeze pe tânărul antrenor german”, au notat jurnaliștii francezi.

Astfel, campioana Franței s-a reorientat și a mutat toată atenția către un alt antrenor aflat pe listă. Presa franceză scrie că oficialii lui PSG poartă discuții cu Thiago Motta, un antrenor apreciat de președintele Nasser Al-Khelaifi.

ADVERTISEMENT

Thiago Motta, nume neașteptat pe lista lui PSG

Thiago Motta este antrenor la Bologna, unde i-a luat locul regretatului Sinisa Mihajlovic. În vârstă de 40 de ani, fostul fotbalist italian a jucat în carieră la echipe, precum Barcelona, Atletico Madrid, Genoa, Inter și PSG. În perioada 2018-2019, Thiago Motta a antrenat echipa U19 a lui PSG.

În cariera de antrenor, Thiago Motta le-a pregătit pe PSG U19, Genoa, Spezia și Bologna. Antrenorul italo-brazilian nu a reușit să își treacă în palmares vreun trofeu până în prezent. Pe lista lui PSG s-ar mai afla Xabi Alonso și Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

Primul o antrenează pe Bayer Leverkusen, cu care a ajuns până în semifinalele UEFA Europa League, în timp ce Luis Enrique a rămas liber de contract după ce a plecat de la naționala Spaniei. Antrenorul spaniol a fost curtat după demiterea lui Graham Potter de către Chelsea.

Christophe Galtier, despăgubiri uriașe de la PSG

PSG a luat decizia de a-l demite pe Christophe Galtier după rezultatul modest înregistrat de echipa de pe Parc des Princes în Champions League. Totodată, scandalul de rasism de pe vremea când o antrena pe Nice nu i-a prins bine lui antrenorului francez.

ADVERTISEMENT

Cu el pe bancă, PSG a câștigat în sezonul 2022/2023 titlul în Ligue 1. Echipa din capitala Franței a fost eliminată în optimile Cupei Franței și în optimile Champions League. În vara anului trecut, PSG a câștigat Supercupa Franței cu Christophe Galtier pe bancă.

Deși l-a dat afară, PSG va trebui să-i plătească salariul lui Christophe Galtier pentru ultimul sezon din contract care expira în vara anului 2024. Astfel, antrenorul în vârstă de 56 de ani ar urma să primească 6 milioane de euro din partea șeicilor de la PSG.

ADVERTISEMENT
Tags: