Sport

Julian Nagelsmann, favorit să ajungă în Premier League după demiterea de la Bayern Munchen. Bavarezii au dezvăluit de ce l-au dat afară. Update

La nici 24 de ore de la demiterea de la Bayern Munchen, Julian Nagelsmann se află în pole position pentru a prelua o echipă de top din Premier League.
24.03.2023 | 23:04
Julian Nagelsmann favorit sa ajunga in Premier League dupa demiterea de la Bayern Munchen Bavarezii au dezvaluit de ce lau dat afara Update
La nici 24 de ore de la demiterea de la Bayern Munchen, Julian Nagelsmann se află în pole position pentru a prelua o echipă de top din Premier League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
24-03-2023
21:07

Bayern Munchen, mesaj de adio pentru Julian Nagelsmann

Bayern Munchen și-a luat oficial adio de la Julian Nagelsmann. Campioana Germaniei a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare despărțirea de tehnicianul în vârstă de 35 de ani.

Clubul bavarez a transmis că decizia a fost luată de CEO-ul Oliver Kahn, în urma unor consultări cu Hasan Salihamidzic, membru în Consiliul de Administrație, și cu președintele Herbert Hainer. Alături de Nagelsmann au fost demiși și oamenii din staff-ul lui, Dino Toppmoller, Benjamin Glück și Xaver Zembrod.

„Când am parafat înțelegerea cu Julian Nagelsmann, în vara lui 2021, eram convinși că va fi pe termen lung. Julian avea aspirații similare cu noi, un fotbal ofensiv. 

Calitatea echipei, în ciuda titlului cucerit anul trecut în Bundesliga, a scăzut în mod constant. După Campionatul Mondial din Qatar, echipa a jucat un fotbal mai puțin atractiv, mai ineficient. 

Fluctuațiile mari din prestații au semănat neîncrederea că ne vom putea îndeplini obiectivele. Din cauza asta am acționat. Personal, dar și în numele clubului Bayern, îi urez succes lui Julian în continuarea carierei”, a declarat Oliver Kahn, pentru site-ul oficial al clubului.

Tânărul tehnician a fost debarcat suprinzător de la formația bavareză deși se afla în luptă pentru toate trofeele sezonului: campionat, Cupa Germaniei și Champions League. Locul său va fi luat de Thomas Tuchel.

Demis de la Bayern Munchen, Julian Nagelsmann are șanse mari să ajungă în Premier League

Performanțele realizate cât a stat pe banca tehnică a lui Bayern Munchen și fotbalul plăcut practicat de bavarezi în această perioadă au făcut din Julian Nagelsmann un antrenor râvnit de multe formații, iar acum se zvonește că următoarea sa destinație va fi Premier League.

ADVERTISEMENT

Cotidianul Daily Mail scrie că a tehnicianul în vârstă de doar 35 de ani este principalul favorit pentru a-l înlocui pe Antonio Conte la Tottenham Hotspur, italianul fiind aproape de demitere după ce și-a criticat vehement jucătorii.

Scandalul din vestiar ar putea să-i fie fatal lui Conte, care mai are contract doar până la finalul sezonului cu drept de prelungire pe un an dar doar din partea clubului, iar Nagelsmann este văzut de casele de pariuri ca favorit la preluarea lui Spurs.

ADVERTISEMENT

Germanul este considerat omul potrivit pentru relansarea proiectului la gruparea londoneză și din acest considerent le-a luat fața secundului Ryan Mason și argentinianului Mauricio Pochettino, fost antrenor la Tottenham între 2014 și 2019.

Nagelsmann, cerut cu insistență la Tottenham

Presa engleză a vorbit în ultima vreme și de alți tehnicieni pe care proprietarul lui Spurs, Daniel Levy, i-ar lua în considerare pentru înlocuirea lui Antonio Conte. Este vorba de Luis Enrique, Oliver Glasner, Roberto De Zerbi, Marco Silva, Steve Cooper, Thomas Frank și Ange Postecoglou.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș al lui Tottenham, Ryan Mason, actualul secund al lui Conte, ar putea primi și el mandatul interimar, iar dacă va impresiona în cele 10 meciuri rămase până la finalul sezonului ar putea fi privit ca o opțiune pe termen lung.

Expertul Jamie O’Hara, fost jucător al lui Spurs, a fost primul care a spus răspicat că Julian Nagelsmann ar fi varianta perfectă pentru formația londoneză. ”Nagelsmann demis de Bayern, Spurs ar trebui să-l contacteze direct la telefon”, a scris el, pe contul de Twitter.

ADVERTISEMENT

Julian Nagelsmann a devenit antrenorul lui Bayern Munchen la începutul sezonului 2021/2022 și mai avea contract până în 2026. Alături de bavarezi, el a câștigat un titlu și două Cupe ale Germaniei. Acesta le-a mai antrenat de-a lungul timpului pe Hoffenheim și pe RB Leipzig.

ADVERTISEMENT
Tags: