Life

Negresă delicioasă cu gem. Rețeta simpla pe care toți o vor iubi

Cum să pregătești cea mai bun negresă cu gem. Se face rapid și toată lumea o să mai ceară o porție după ce o va gusta. Ce pași trebuie să urmezi?
14.01.2023 | 10:22
Negresa delicioasa cu gem Reteta simpla pe care toti o vor iubi
Rețetă simplă de negresă cu gem. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Când ai poftă de ceva dulce, prăjiturile făcute în casă sunt cea mai bună alternativă. Dacă nu ai idei, poți încerca următoarea rețetă de negresă delicioasă cu gem.

Rețetă simplă de negresă cu gem. Desert rapid pentru toată familia

Negresa este o prăjitură iubită de multe persoane, mai ales că ea poate fi făcută și în timpul postului, iar unele rețete au anumite secrete care fac din acest desert aparent simplu o adevărată delicatesă.

ADVERTISEMENT

Negresa cu gem se prepară rapid și nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Mai mult, este sănătoasă și poate fi încercată de toată familia, de la copii și până la cei mai vârstă.

Dacă vrei să o încerci, poți testa următoarea rețetă pentru a impresiona pe toată lumea. Cu siguranță îți vor mai cere o porție.

ADVERTISEMENT

Pentru început vei avea nevoie de 6 linguri din gemul tău preferat, jumătate de kilogram de făină, 50 de grame pudră de cacao, 1 plic de praf de copt, patru ouă și 400 de ml de lapte.

La acestea se mai adaugă 200 de ml de ulei și esență de rom, iar pentru decor sunt necesare 50 de grame de ciocolată și aceeași cantitate de nucă măcinată.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară negresa cu gem

După ce te-ai asigurat că ai tot ce îți trebuie, poți trece la formarea aluatului. Ouăle și zahărul se mixează bine până când acesta se topește complet.

După aceea, pe rând, adaugă gemul, laptele și uleiul și amestecă ușor până se omogenizează. Următorul pas este să pui peste compoziția obținută făina, praful de copt și esența de rom.

ADVERTISEMENT

Când acestea au fost încorporate, iar aluatul are consistența potrivită, toarnă-l într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Introdu tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Pentru a te asigura că este gata, poți folosi celebrul test cu scobitoarea.

Atunci când scoți negresa din cuptor, pune deasupra ciocolata rasă și nucile măcinate. Acum este numai bună de servit!

ADVERTISEMENT
Tags: