Life

Nelu Bălășoiu ar fi împlinit 74 de ani. Ce dramă a trăit interpretul în ultimii ani de viață

Nelu Bălășoiu ar fi împlinit 74 de ani. Interpretul de muzică populară a trăit o dramă cumplită în ultimii ani de viață. A decedat în urmă cu mai bine de doi ani.
25.07.2022 | 10:38
Nelu Balasoiu ar fi implinit 74 de ani Ce drama a trait interpretul in ultimii ani de viata
Nelu Bălășoiu ar fi împlinit 74 de ani. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nelu Bălășoiu ar fi împlinit 74 de ani pe 25 iulie 2022. Interpretul de muzică populară s-a stins din viață cu mai bine de doi ani în urmă.

De ce a murit Nelu Bălășoiu

Născut pe 25 iulie 1948 în satul Rogova, Mehedinți, Nelu Bălășoiu a fost unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară din România.

ADVERTISEMENT

Și-a petrecut copilăria în satul natal, iar înclinația pentru muzică și-a descoperit-o încă din tinerețe. A fost îndrumat în acest domeniu de către tatăl său, dar și de renumita cântăreață Maria Lătărețu.

Artistul a activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu. A activat, de asemenea, și în cadrul Rapsodiei Române.

ADVERTISEMENT

A colaborat cu Maria Cornescu, femeia cu care s-a căsătorit, ulterior. Cei doi au divorțat după o căsnicie de 25 de ani.

Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără “Pentru măicuța bătrînă”, “Mândra mea din deal de șură”, “Te caut, mândro, de mult”, “Plecai să mă plimb pe luncă” și “Aseară fusei la moară”.

ADVERTISEMENT

“Prințul muzicii populare”, așa cum mai era cunoscut Nelu Bălășoiu, s-a stins din viață pe 21 aprilie 2020, după ce s-a infectat cu coronavirus.

La doar câteva zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, interpretul de muzică populară a suferit un atac vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

A fost în comă la spitalul din Suceava, starea sa fiind una foarte gravă. Medicii au fost rezervați în privința stării sale de sănătate.

Cu câteva zile înainte să moară, fiul lui Nelu Bălășoiu, Ionuț, a făcut apel la fani să se roage pentru sănătatea tatălui său.

Vestea decesului a fost confirmată de Ionuț Bălășoiu. Gheorghe Turda, colegul său de breaslă, a fost devastat după moartea lui Nelu Bălășoiu.

Artistul a fost înmormântat fiind respectate măsurile autorităților de la acea vreme. Doar rudele cele mai apropiate au putut participa la funeralii.

Ce spunea îndrăgitul interpret despre moarte

Nelu Bălășoiu a vorbit despre cei care l-au părăsit și l-au “furat” atunci când nu mai putea. Mai mult, acesta spunea că toți așteaptă să moară pentru a-i lua bunurile care i-au mai rămas.

În plus, cântărețul a fost deposedat inclusiv de costumele populare pe care le deținea și care valorau mulți bani.

“Sunt bolnav. Am fost jefuit. Au venit oameni în casa mea şi au plecat cu mâna plină. Am fost uitat de toată lumea.

Este greu pentru boşorogi. Toţi aşteaptă să mor să îmi mai ia ce mi-a rămas.”, spunea artistul în urmă cu câțiva ani, notează cancan.ro.

Ce dramă a trăit Nelu Bălășoiu în ultimii ani ai vieții

Ultimii ani ani vieții au fost destul de dificili pentru Nelu Bălășoiu. Cântărețul se confrunta cu mai multe probleme de sănătate. Acesta suferea de diabet, hepatită și avea o cangrenă la picior.

Artistul a povestit, la un moment dat, că cei trei copii nu au mai ținut legătura cu el și că a fost uitat de cei apropiați. Doar Ionuț Bălășoiu, unul dintre copii, venea în vizită regulat la tatăl său.

“Nu mă mai caută, nici nu am nevoie. Au fost măgari. Acum să fiu iertat de Dumnezeu, de ce am spus, dar mă doare sufletul. Nu se mai poate.

Ionuț este ultimul meu copil și a fost un scump, un drăguț, pe când cei mari și tari și care se cred cineva… sunt ca și cum nu ar fi.”, povestea Nelu Bălășoiu în 2017.

În 2017, interpreta de muzică populară Silvana Rîciu a povestit despre situația grea în care se afla cântărețul. La vremea respectivă, artista a dezvăluit că Nelu Bălășoiu avea o pensie de 480 de lei, plus 40 de lei ajutor de handicap.

“Nici nu îi ajung, se încălzește cu un calorifer electric. Nu poate să facă focul, să își diminueze cheltuielile.

Dacă nu l-ar ajută prietenii, nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar întâmpla cu dumnealui. Nelu Bălășoiu așteaptă o minune în viața lui.”, spunea Silvana Rîciu la Kanal D.

Cazul artistului a fost mediatizat, iar ulterior a ajuns la un azil din Suceava, acolo unde a primit îngrijirile de care avea nevoie. Mai mulți colegi de breaslă au strâns banii necesari pentru ca Nelu Bălășoiu să beneficieze de tratamentele de care avea nevoie, dar și de condiții bune.

ADVERTISEMENT