News

Nelu Iordache, sub control judiciar. A fost audiat la DNA într-un nou dosar de corupţie

Nelu Iordache a fost ridicat, miercuri, de procurorii DNA pentru audieri. Omul de afaceri a fost plasat sub control judiciar într-un nou dosar de corupție.
21.07.2021 | 18:05
Nelu Iordache sub control judiciar A fost audiat la DNA intrun nou dosar de coruptie
Nelu Iordache, ridicat de procurorii DNA. Omul de afaceri este audiat într-un nou dosar de corupție. Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
ADVERTISEMENT
21-07-2021
15:05

Nelu Iordache a părăsit sediul DNA

Afaceristul a fost audiat de procurorii DNA mai multe ore. La plecare, acesta a fugit de jurnaliștii care l-au luat la întrebări. 

Nelu Iordache nu a spus decât că nu a făcut niciun denunț și nu se teme de nimic. Acesta a confirmat că este vorba despre dosarul insolvenței Romstrade.

Afaceristul Nelu Iordache a fost ridicat de procurorii DNA, direct de pe aeroportul Otopeni. În luna martie, acesta a fost condamnat la 12 ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare. Decizia nu a fost însă definitivă.

Omul de afaceri este audiat într-un nou dosar de corupție, potrivit declarațiilor surselor judiciare pentru Agerpres. Nelu Iordache este este vizat de mai multe dosare ale procurorilor anticorupţie.

ADVERTISEMENT

Nelu Iordache, ridicat de procurorii DNA. Omul de afaceri este audiat într-un nou dosar de corupție

Miercuri, 21 iulie, Nelu Iordache a fost ridicat de procurori și dus la DNA. Omul de afaceri este audiat într-un nou dosar de corupție, potrivit sursei citate anterior.

Acesta a fost ridicat direct de pe aeroportul Otopeni la plecarea din țară, înainte ca avionul să decoleze spre Roma. La fața locului i-au fost aduse la cunoștințe acuzațiile și a început audierea lui, scrie Antena 3. Dacă există suficiente probe, afaceristul va fi reținut astăzi.

ADVERTISEMENT

Nelu Iordache, considerat unul dintre „regii asfaltului”, este patronul companiei Romstrade. Afaceristul a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. De asemenea, acesta are și o condamnare de 12 ani și 6 luni de închisoare, dar încă nu este definitivă.

În luna martie, la Tribunalul București, Nelu Iordache a primit o condamnare de 12 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziții fictive de materiale publicitare.

ADVERTISEMENT

Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu de 2 milioane de euro statului român. Decizia instanței nu este definitivă.

În ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, într-un alt dosar de corupție, la Curtea de Apel București. Dosarul era legat de modernizarea Transalpina.

ADVERTISEMENT

În 2012, Nelu Iordache a început să fie anchetat de DNA pentru spălare de bani. De altfel, omul de afaceri a fost trimis în judecată de către DNA, în 2016, pentru fapte de corupție.

Atunci, acesta a fost acuzat că a prejudiciat Compania Națională Poșta Română S.A cu peste 3 milioane euro, împreună cu Cristian Mihai Buciu și Gheorghe Răcaru.

Nelu Iordache deține grupul Romstrade, din care face parte și compania aeriană Blue Air.

ADVERTISEMENT
Tags: