News

Nelu Tătaru a anunțat când va fi atins pragul roșu al infectărilor cu Covid-19 în România

24.07.2020 | 13:25
Nelu Tataru a anuntat cand va fi atins pragul rosu al infectarilor cu Covid19 in Romania
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a vorbit vineri, în timpul unei deplasări de la Iași, despre momentul în care putem vorbi de atingea unui prag roșu al infectărilor cu Covid-19 în România.

Oficialul Guvernului Orban este îngrijorat de faptul că vidul legislativ din ultimele două săptămâni a intensificat explozia de cazuri.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Tătaru speră ca țara noastră să nu se apropie de pragul dramatic al celor 2.000 de cazuri de la terapie intensivă, care ar aduce colapsul în sistem.

Nelu Tătaru a vorbit despre pragul roșu al infectărilor cu Covid-19 în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a participat vineri la conferința de boli infecțioase organizată la Iași. La finalul evenimentului, acesta a vorbit din nou despre evoluția pandemiei din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Tătaru a adus în discuție așa-numitul ”prag roșu” al infectărilor cu Covid-19 din România, despre care a spus că e încă departe. Acesta a anunțat însă când putem vorbi de atingerea lui.

“Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea, testând, un număr de cazuri de la o zi la alta care vor sufoca sistemul medical, în mod special Terapiile Intensive, cele care necesită suportul ventilator”, a spus Nelu Tătataru.

ADVERTISEMENT

Tătaru mai anunță că România dispune de un număr de circa 2.000 de paturi la ATI și situația încă nu e îngrijorătoare: ”În acest moment, nu. Noi avem în spitalele suport COVID aproape 2000 de paturi Terapie Intensivă, din care 840 sunt complet utilate. În acest moment, avem 300 de pacienţi în Terapie Intensivă”.

Pragul roşu înseamnă să avem 2000 de cazuri la Terapie Intensivă, ceea ce nu văd previzibil în acest moment”, a mai spus Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru anunță creșterea capacității de testare

În acest moment, în cele 133 de centre de testare din România, se pot efectua circa 27-28 de mii de teste, mai anunță Nelu Tătaru, cel care mai precizează că maximul este greu de atins.

Sunt 133 de puncte de testare și putem realiza 27-28 de mii de teste pe zi. Nu realizăm acum acel număr pentru că acele aparate depind de personalul care lucrează pe ele.”

ADVERTISEMENT