News

Nelu Tătaru a anunțat când va fi vârful pandemiei de coronavirus în România

07.05.2020 | 15:54
Nelu Tataru a anuntat cand va fi varful pandemiei de coronavirus in Romania
Raed Arafat, anunț ferm despre cei depistați cu COVID-19 în România: ”Regula este să fie internați” Sursa: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat când s-ar putea înregistra vârful pandemiei de coronavirus în România, adică ziua cu cele mai multe cazuri de infectare raportate de autorități.

Nelu Tătaru a anunțat când va fi vârful pandemiei de coronavirus în România

În viziunea lui Nelu Tătaru, țara noastră se apropie de vârful epidemiei de COVID-19, iar acesta ar putea fi înregistrat la sfârșitul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru RFI, ministrul Sănătății spune că acum suntem într-o fază de platou, pentru că avem un număr constant de cazuri noi, în jur de 300 pe zi. În ciuda acestui aspect, suntem în continuare într-un risc epidemic major, avertizează Nelu Tătaru.

”Suntem într-o perioadă în care avem o aplatizare a numărului de cazuri, în care numărul a rămas relativ constant. Ne așteptăm ca la sfârșitul săptămânii să putem observa efectele zilelor 1, 2 și 3 mai, iar de săptămâna viitoare să putem observa scăderea numărului de cazuri.

ADVERTISEMENT

Dacă se întâmplă acest lucru, atunci suntem în grafic cu această relaxare. După cum știți, pe 14 expiră și prelungirea decretului prezidențial.

După cum a anunțat și Președintele Iohannis, de pe 15 vom intra într-o stare de alertă. Starea de alertă ne permite să putem repune niște restricții dacă lucrurile nu merg așa cum trebuie”, a spus Tătaru pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru: ”Urmează să vedem efectele zilelor de 1,2 și 3 mai”

Nelu Tătaru mai subliniază faptul că scăderea numărul de infectări cu COVID-19 din România va depinde mult de ceea ce s-a întâmplat în weekendul trecut.

Astfel, ministrul spune că dacă populația a respectat restricțiile autorităților în primele trei zile ale lunii, aceste efecte ar trebui să se vadă de săptămâna viitoare în numărul de cazuri.

ADVERTISEMENT

”Spre sfârșitul săptămânii, în condițiile în care s-au gestionat și de către noi și de către populația civilă corect restricțiile în zilelel de 1, 2 și 3 mai, ar trebui să vedem și efectele.

Niște efecte în limite, dacă într-adevăr s-au respectat aceste reguli. După câte am văzut, marea majoritate a respectat aceste reguli. Sau dacă cumva s-a inițiat un alt focar și s-a observant o recrudescență a transmiterii în comunitate, vom avea un număr crescut de cazuri sau o creștere a numărului de cazuri.

După aceste prime două zile din această săptămână, vedem că rămânem cu un număr constant, în jur de 300 de cazuri noi și un număr de 240 în terapie intensivă. Gestionarea acestor cazuri în mediul spitalicesc se face conform programului terapeutic.”, a adăugat doctorul Nelu Tătaru pentru sursa amintită.

ADVERTISEMENT