News

Nelu Tătaru, prima reacție după ce Sorina Pintea și-a retras demisia din postul de manager al Spitalului din Baia Mare

09.04.2020 | 16:08
Nelu Tataru prima reactie dupa ce Sorina Pintea sia retras demisia din postul de manager al Spitalului din Baia Mare
Nelu Tătaru susține legea vaccinări și avertizează asupra valului 2 de coronavirus, concomitent cu cel de gripă. Sursa: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a avut prima reacție după ce Sorina Pintea a anunțat că își retrage demisia din postul de manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare.

Nelu Tătaru, prima reacție după ce Sorina Pintea și-a retras demisia din postul de manager al Spitalului din Baia Mare

Fostul ministru al sănătății din Guvernul Viorica Dăncilă, Sorina Pintea, a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

ADVERTISEMENT

În legătură cu gestul fostului membru guvernamental, actualul ministrul al sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că va evalua informația și va cere o notă explicativă Direcției de Sănătate Publică din județ.

”Ministerul va evalua situația și va lua o decizie în consecință. În acest moment vom evalua efectiv dacă informația este sigură, dacă doamna manager a revenit, vom cere o notă explicativă de la DSP-ul din județul respectiv, iar ministerul va lua o decizie”, a spus Tătaru, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Pintea și-a depus demisia după dosarul deschis pe numele ei de DNA

Sorina Pintea a anunțat că va renunța la postul de manager al Spitalului din Baia Mare după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată. În prezent, ea este cercetată sub control judiciar.

Ulterior, aceasta și-a retras demisia înregistrată în 5 martie. Mai mult de atât, social democrata a anunțat că este în concediu medical. Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au adus aminte că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

ADVERTISEMENT

”Sorina Pintea şi-a depus demisia pe 2 martie şi a fost înregistrată pe 5 martie la Consiliul Judeţean Maramureş. Demisia este un act unilateral, iar demisia unui şef sau al unui manager îşi face efectul după 30 de zile din momentul înregistrării. În tot acest timp, Sorina Pintea a fost manager al SJU Baia Mare pentru că nicio instanţă nu i-a interzis să-şi exercite funcţia.

Ea s-a aflat în concediu medical în această perioadă, timp în care a fost înlocuită de directorul medical Vasile Pop. Înainte ca acele 30 de zile de preaviz să expire, Sorin Pintea a transmis o informare către CJ Maramureş, anunţând că renunţă la demisie. CJ a luat act de acest nou document, trimiţându-l spre informare SJU.

ADVERTISEMENT

Sorina Pintea ocupă acest post prin concurs pe perioadă determinată care expiră în toamna acestui an, urmând a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager”, a precizat Amalia Babici Man, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Maramureș.

ADVERTISEMENT