News

Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan revin în prim-plan. Florin Cîțu i-a numit consilieri onorifici

Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru vor reveni în prim-plan. Cei doi au fost numiți de Florin Cîțu consilieri onorifici
10.09.2021 | 09:53
Nelu Tataru si Horatiu Moldovan revin in primplan Florin Citu ia numit consilieri onorifici
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Sănătății și fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății au devenit consilieri onorifici ai premierului. Deciziile au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Tot joi seară, și Septimiu-Rareş Szabo a fost numit consilier onorific de către șeful Executivului. Mai mult Florin Cîțu a continuat și valul demiterilor, potrivit HotNews.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan revin în prim-plan. Florin Cîțu i-a numit consilieri onorifici

Nelu Tătaru a condus Ministerul Sănătății în timpul Guvernului Orban. În luna iunie a acestui an a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu în cursa pentru șefia Partidului Național Liberal.

Horațiu Moldovan a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar Septimiu-Rareş Szabo este un economist, care a lucrat alături de  Cristian Ghinea la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În plus, are experiență la Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

Totodată, premierul a continuat să demită secretari de stat. Călin-Claudiu Bădiu a fost demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Gheorghe-Radu Szekely a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, iar Marius-Mihai Vasiliu, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

ADVERTISEMENT

Mai mult, o altă demitere a avut loc la Consiliul de Administraţie. Adrian Gheorghe a fost revocat din funcţia de membru. Totodată, acesta și-a pierdut și funcția de președinte cu rang de secretar de stat de la Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate.

Florin Cîțu avertizase că vor mai fi demiteri

Primul val al demiterilor a început miercuri. Florin Cîțu a eliberat din funcție toți secretarii de stat numiți de USR PLUS din Guvern.

ADVERTISEMENT

Joi, după ședința de Guvern, premierul a decis să-i demită și pe prefecții și subprefecții de la USR PLUS. Au fost 14 posturi de prefect și 28 de subprefect eliberate.

Joi, Cîțu anunța că mai mulți secretari de stat susținuți de formațiunea politică, care au fost omiși inițial, vor pleca și ei acasă.

„Erau mai mulți. Sunt şi alte decizii care vor fi publicate în cursul zilei de astăzi, care vor corecta această problemă. (…) Erau şi la Ministerul Sănătăţii, şi la Ministerul Investiţiilor, pentru că colegii mei care au făcut nu ştiau exact”, spunea acesta.

ADVERTISEMENT