News

Nelu Tătaru, umilit de șeful CJ Galați, la un eveniment cu zeci de oameni

03.08.2020 | 15:45
Nelu Tataru umilit de seful CJ Galati la un eveniment cu zeci de oameni
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost aspru criticat în timpul unui eveniment din Galați la care au luat parte zeci de oameni. Politicianul a fost umilit de șeful Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, din cauza faptului că unitatea medicală trimisă în oraș în urmă cu trei săptămâni nu a fost pusă în funcțiune. 

În plus, ministrul a fost certat și pentru faptul că nu a trimis personal medical necesar pentru punerea în funcțiune a Secției mobile de ATI din curtea Spitalului Județean, trimisă de secretarul de stat, Raed Arafat. În plus, Costel Fotea i-a cerut lui Nelu Tătaru soluții imediate, nu doar simple sfaturi.

ADVERTISEMENT

„Salut decizia domnului Arafat de a trimite la Spitalul Judeţean Galaţi o unitate de terapie mobilă”, a spus președintele CJ Galați, într-o conferință de presă, informează stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, criticat dur de șeful CJ Galați

„Doar că era bine dacă ministrul ne-ar fi informat măcar cu două, trei săptămâni înainte să pregătim ce era de pregătit, pentru că nu este de ajuns doar această unitate mobilă. 

ADVERTISEMENT

Este nevoie însă de personal medical. Din ce ne-au trimis specialiştii de pe Secţia de Terapie Intensivă ar fi nevoie de 30 de cadre medicale. De detaşat personal medical poată să dispună doar ministrul Sănătăţii.

Ar trebui să fie o rezolvare imediată, nu o rezolvare peste câteva luni. Îl rugăm pe domnul ministru când mai vine la Galaţi să ne ajute cu soluţii concrete, nu doar cu sfaturi”, a completat Costel Fotea, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru s-a aflat în cursul zilei de luni, 3 august, în vizită la spitalul din Galați unde a declarat că urmează să fie detașați cât mai curând medici rezidenți din București și Iași. Vizita ministrului nu a fost lipsită de incidente, ușa unității mobile ATI blocându-se.

Ministrul Sănătății a fost nevoit să aștepte minute bune pentru a putea intra în interior, declarând totodată că a venit la Galați pentru a vedea dacă unitatea mobilă cu 12 paturi este pregătită pentru a primi persoanele infectate cu noul tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, politicianul a mai inaugurat în cadrul vizitei de luni și două dispensare sătești, fiind însoțit la ceremonii de mai mulți lideri liberali din partea locului.

 

 

 

ADVERTISEMENT