News

Nemții, tot mai săraci. Cozile la băncile de alimente din Germania au crescut considerabil

Germanii sunt tot mai săraci, în condițiile în care cozile la băncile de alimente din această țară au crescut considerabil.
07.11.2022 | 10:00
Nemtii tot mai saraci Cozile la bancile de alimente din Germania au crescut considerabil
Bancă de alimente în Germania. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Organizația neguvernamentală Tafel Deutschland anunță că există deja o creștere cu 50% a cererii de ajutoare din partea cetățenilor germani, de la începutul anului.

Nemții, tot mai săraci din cauza crizei energetice

Nu mai puțin de două milioane de oameni primesc provizii de la băncile de alimente Tafel, conform președintelui organizației Jochen Bruhl. Potrivit presei din Germania, citată de Ziare.com, cantitatea de hrană donată e în scădere, existând deja limite de primire din partea băncilor de alimente.

ADVERTISEMENT

Voluntarii sunt deja foarte stresați pentru că sunt obligați să refuze oameni săraci, care au disperată nevoie de mâncare.

Oamenii au uriaşe temeri existenţiale şi îngrijorări despre modul în care vor reuşi să plătească facturile pentru hrană, întreţinere şi căldură”, a avertizat reprezentantul Tafel. Acesta a subliniat că băncile de alimente nu pot compensa pentru ”ceea ce statul nu poate face”.

ADVERTISEMENT

Germania se confruntă deja cu niveluri record ale inflației și cu o creștere accelerată a costului vieții, familiile cu venituri mici fiind cele mai afectate de această situație, întâlnită tot mai des în întreaga Uniune Europeană.

Oamenii care vin la băncile pentru alimente nu au economii. Oamenii afectaţi de sărăcie trebuie ajutaţi urgent, acum. Germania este o ţară bogată şi ar trebui ca toţi cetăţenii săi să poată trece de iarnă fără să sufere lipsuri”, a completat Bruhl.

ADVERTISEMENT

Băncile pentru alimente Tafel colectează donații de la persoane fizice sau juridice și le redistribuie oamenilor nevoiați, pe baza unor documente doveditoare cum ar fi o adeverință de șomaj.

În Germania există momentan peste 960 de astfel de bănci pentru alimente, care nu primesc fonduri de la stat și funcționează exclusiv din donații.

ADVERTISEMENT

Conform unui studiu recent, 60% dintre români se tem că nu vor putea să plătească facturile la iarnă, în special în rândul tinerilor între 25 și 34 de ani (64%). Mai mult, aproape 50% se așteaptă să existe întreruperi la furnizarea căldurii din cauza infrastructurii vechi, în special în București.

ADVERTISEMENT