News

Metoda ingenioasă a unui bărbat ca să nu mai plătească chirie și facturi. A fost dat afară de proprietar și s-a mutat într-o cameră secretă din mall

Un artist american a reușit să locuiască patru ani în camera unui mall, alături de prieteni și iubită, fără ca niciunul dintre ei să plătească utilitățile sau chiria.
05.11.2022 | 10:25
Metoda ingenioasa a unui barbat ca sa nu mai plateasca chirie si facturi A fost dat afara de proprietar si sa mutat intro camera secreta din mall
Un american a scăpat de chirie și facturi când s-a mutat în camera unui mall. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cum a reușit Michael Townsend să scape de chirie și facturi de-a lungul celor patru ani? Totul a pornit de la decizia proprietarului locuinței în care artistul locuia înainte de a-i veni ideea cu mutatul în mall.

La mall, fără chirie și facturi

Fiind evacuat pentru că proprietarul dorea să dezvolte spațiul, Townsend a rămas fără un loc în care să locuiască. Potrivit mirror.co.uk, el a auzit o reclamă în timp ce se hotăra ce să facă.

ADVERTISEMENT

Era o reclamă creată pentru acel mall în care se va muta curând. Când o asculta, el și-a amintit că văzuse cândva o cameră goală în clădire, așa că a decis să își instaleze tabăra acolo.

Cu un spațiu generos de 750 de mp, Michael Townsend avea tot ce își dorea în așa-zisul apartament din mall. Ulterior, și-a adus acolo o canapea și un PlayStation. Din peisaj nu puteau lipsi prietenii săi.

ADVERTISEMENT

Astfel, spațiul nefolosit de sub Providence Place Mall din Rhode Island (SUA) a devenit casă pentru mai multe persoane, nu doar pentru artistul care l-a remarcat în 1999.

Se întâmpla în timpul traseului zilnic făcut de Townsend. Bănuind că ar putea exista un spațiu ascuns înăuntru, el a privit puțin mai atent și a observat o cameră.

ADVERTISEMENT

Cei care au construit mall-ul au uitat de acel spațiu

A realizat rapid că acea cameră era acolo doar din cauza formării zonelor proiectate intenționat în jurul ei și nu avea niciun alt scop. “În timpul sezonului de Crăciun din 2003 și 2004, reclamele radio pentru Providence Place Mall prezentau o voce feminină entuziastă care vorbea despre cât de grozav ar fi dacă am putea locui la mall.

Tema centrală a anunțurilor era că mall-ul nu numai că oferă o experiență bogată de cumpărături, dar are și toate lucrurile de care cineva ar avea nevoie pentru a supraviețui și a duce o viață sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Noul plan nu mai era doar de a locui în mall pentru doar o săptămână, ci acum era pur și simplu de a trăi în mall“, a declarat artistul despre modul în care i-a venit ideea de a se muta în mall.

Ulterior, el și amicii săi au construit chiar și un perete și o ușă de serviciu, pentru a ține camera ascunsă. Au trăit fără să-i deranjeze nimeni timp de patru ani. Înainte de a fi prins, Townsend dorea să instaleze podele din lemn, un al doilea dormitor și o bucătărie.

Cine le-a stricat petrecerea

Totuși, agenții de securitate din mall nu au avut aceeași părere după ce au găsit proprietatea secretă. Într-o zi, artiștii care juraseră să nu vorbească despre apartament cu nimeni au găsit ușa spartă. PlayStationul, obiectele de artă și albumul foto dispăruseră.

Ca răspuns, au luat măsuri de precauție suplimentare, inclusiv folosirea apartamentului doar noaptea. Dar nu știau că paznicii din mall au fost responsabili de spargere și că de atunci îl supravegheau.

Așadar, când l-au văzut pe Townsend într-o după-amiază, agenții de securitate din mall l-au reținut. El a fost acuzat de violare de domiciliu, dar a insistat că întregul demers a fost făcut din compasiune pentru a înțelege mai bine mall-ul și viața de cumpărător.

Judecătorul i-a acordat o perioadă de probă, dar i-a fost interzis accesul în mall pe viață. Providence Journal a relatat că doar Townsend și fosta sa soție au declarat că sunt locuitori ai mall-ului.

După toți acești ani, Townsend, care încă locuiește în zonă, a declarat că și-ar dori cu adevărat să se poată întoarce în locul în care nu a plătit chirie și facturi patru ani.

ADVERTISEMENT
Tags: