Sport

Nervi, ameninţări, puţin fotbal şi o remiză pentru adversari. Cum s-a văzut din tribune Dinamo – Voluntari 1-1

Dinamo şi Voluntari au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul de pe arena "Arcul de Triumf". La final, fanii "câinilor" i-au ameninţat pe jucători după presaţia modestă.
27.04.2024 | 01:20
Nervi amenintari putin fotbal si o remiza pentru adversari Cum sa vazut din tribune Dinamo  Voluntari 11
Cascini a egalat imediat după golul lui Gnahore. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo rămâne pe loc retrogradabil după 1-1 cu FC Voluntari. “Câinii” nu au reuşit nici de această dată să câştige şi Liga 2 bate, din nou, la uşă. La final, galeria nu a mai rezistat şi i-a ameninţat pe jucătorii lui Kopic după o nouă prestaţie modestă în play-out.

Dinamoviştii nu au umplut stadionul! Doar 6000 au fost la meci

Dinamoviştii nu au reuşit să umple arena “Arcul de Triumf” în confruntarea crucială cu FC Voluntari. Au fost locuri goale pe micuţul stadion din nordul Capitalei, aproximativ 6000 de fani fiind prezenţi în tribune.

ADVERTISEMENT

După conflictul dur de la meciul UTA Arad – Dinamo, jandarmeria a intervenit şi le-a cerut “câinilor” să îi mute pe cei de la Peluza Sud din extremitatea stângă a tribunei a doua în cealaltă parte.

Ultraşii nu au fost de acord cu această schimbare şi, în semn de protest, nu au venit la meci, deşi Dinamo le rezervase bilete în acea zonă de tribună. Meciul a început cu gazdele în atac, iar din tribune se simţea dorinţa “câinilor” de a ieşi din situaţia critică în care se aflau.

ADVERTISEMENT

Dinamo, mai activă şi “stângace” în prima parte

Dar, mai trebuiau să şi poată, pentru că acest exces de dorinţă a dus la multe stângăcii. Chiar şi aşa, “câinii” au dominat prima parte, şi-au creat mai multe ocazii, ratate cu seninătate din careul advers.

De cealaltă parte, FC Voluntari a părut în multe momente o echipă anesteziată, parcă mulţumită încă din start de perspectiva unei remize. “Câinii”, care de multe ori au acuzat ghinionul în acest play-out, au deschis scorul cu noroc.

ADVERTISEMENT

În minutul 35, Gnahore a tras un şut slab, dar din devierea unui fundaş advers, balonul a intrat în poartă. “Câinii” din tribune s-au descătuşat şi au răsuflat uşuraţi după câteva şanse imense ratate.

Cascini a egalat imediat după golul lui Gnahore

Doar că nici nu au apucat să se aşeze înapoi pe scaune că replica Voluntariului a venit imediat. Centrarea lui Raţă a fost reluată în poartă de Cascini în minutul 37, argentinianul fiind singur singurel în careul advers: 1-1.

ADVERTISEMENT

Până la pauză, oaspeţii au mai avut două contre tăioase, dar la cabine s-a intrat la egalitate. “Câinii” au ieşit mai motivaţi de la vestiare şi în minutul 53 arbitrul Radu Petrescu a fluierat penalty pentru un presupus henţ la Radu Boboc.

Radu Petrescu şi controversele de la VAR

Doar că, centralul a fost chemat la VAR şi a întors decizia, spre disperarea fanilor dinamovişti care au revărsat un potop de înjurături la adresa “centralului”. Partida a fost presărată cu multe greşeli individuale de ambele părţi, ocaziile fiind rare.

Jucătorii celor două formaţii au părut storşi din punct de vedere fizic după minutul 60. Dacă fotbal am avut mai puţin, controversele de arbitraj au continuat. În minutul 70, Vadim Raţă a scăpat singur şi a fost faultat de Velkovski la marginea careului.

Fundaşul dinamovist a luat şi cartonaş galben. Radu Petrescu a fost apoi chemat la VAR şi după ce a văzut faza pe monitoare nu a mai acordat nimic şi i-a anulat cartonaşul galben fundaşului dinamovist. O fază care a stârnit confuzie, nefiind clar motivul pentru care arbitrul a fost chemat la video.

Carnat a “îngheţat” tribunele cu bara din final

În final de meci, Dinamo a presat, fiind împinsă de la spate de galerie, care şi-a încurajat favoriţii pe tot parcursul meciului. Voluntari a fost la un pas să intre în avantaj graţie lui Carnat, care a lovit bara cu un şut superb de la 25 de metri, cu opt minute înainte de final.

Tribunele au îngheţat pentru câteva secunde, înainte de a relua cântecele. Dinamo a pus sub presiune defensiva ilfovenilor, dar “câinilor” le-a lipsit luciditatea la finalizare.

Fanii i-au ameninţat pe jucătorii lui Kopic: “Jucători de Serie B, vă rupem picioarele”

Voluntari a ratat golul victoriei la ultima fază, când Florea a trimis cu capul puţin pe lângă poarta lui Golubovic.  S-a terminat 1-1, rezultat care avantajează doar contracandidatele celor două formaţii la evitarea retrogradării. Dinamo rămâne pe loc retrogradabil cu două etape înainte de finalul sezonului.

La final, suporterii “câinilor” nu au mai suportat şi şi-au pus la zid favoriţii. Au scandat celebrele: “Jucători de Serie B, vă rupem picioarele”, “Nu meritaţi tricoul roşu să-l purtaţi” şi “Ruşine să vă fie”, înainte ca jucătorii lui Kopic să părăsească terenul într-un cor de huiduieli.

Situaţia se complică şi mai mult pentru formaţia lui Kopic, care este obligată să adune puncte cu U Cluj şi UTA Arad, formaţii superioare din punct de vedere valoric. Dar, odată cu această remiză, obiectivul realist al lui Dinamo în acest sezon este să prindă măcar un loc de baraj.

ADVERTISEMENT
Tags: