Sport

Nervi, incidente și o eliminare în clasicul Brazilia – Argentina. Ce a făcut Messi

Argentina a obținut o victorie norocoasă în clasicul contra Braziliei, pe Maracana, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Otamendi.
22.11.2023 | 07:22
Nervi incidente si o eliminare in clasicul Brazilia  Argentina Ce a facut Messi
Leo Messi nu a avut cea mai inspirată prestație pe Maracana. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Startul partidei a fost întârziat pentru 27 de minute din cauza unor incidente între fanii celor două rivale. Forțele de ordine au intervenit și situația a fost la un pas să degenereze. În semn de protest, Messi și-a îndemnat colegii să iasă de pe teren. Au revenit după ce lucrurile s-au calmat.

Brazilia – Argentina 0-1. “Pumele” au tras un singur șut pe poartă, dar au luat toate cele 3 puncte cu reușita lui Otamendi

Pe teren, scenariul nu a fost departe de cel din tribune. Cei care au vrut spectacol într-o astfel de partidă au trebuit să se mulțumească mai degrabă cu durități. Au fost nu mai puțin de 42 de faulturi pe parcursul meciului.

ADVERTISEMENT

Și doar cinci șuturi pe poartă, dintre care unul singur al Argentinei. Dar, totuși, campioana mondială a fost cea care a luat toate punctele de pe Maracana. Otamendi a înscris cu o superbă lovitură de cap, în minutul 63, după un corner executat de Lo Celso.

Fără Vinicius și Neymar, selecționerul Fernando Diniz a avut totuși la dispoziție o formulă ofensivă care ar fi putut face mai mult pe Maracana: Martinelli, Rodrygo și Raphinha în spatele lui Gabriel Jesus.

ADVERTISEMENT
Brazilia - Argentina, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Brazilia – Argentina, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

 

Leo Messi a fost tăcut pe Maracana. Starul Argentinei a avut ceva probleme medicale și a fost schimbat în minutul 78

Timp de 78 de minute pe teren, Leo Messi nu a ieșit prea mult la rampă. A avut de mai multe ori nevoie de intervenția medicilor și a părut într-o stare de disconfort pe tot parcursul jocului. A fost înlocuit în cele din urmă cu Angel Di Maria.

Brazilia a avut patru șuturi cadrate, iar cea mai mare șansă a venit în minutul 58, cu puțin înainte ca Otamendi să deschidă scorul. Din poziție excelentă, Martinelli nu a reușit să îl învingă pe Dibu Martinez.

ADVERTISEMENT

Intrat pe teren în minutul 72, Joelinton a fost eliminat doar nouă minute mai târziu. A reacționat nervos la un fault comis de Rodrigo de Paul, iar centralul Piero Maza, din Chile, i-a acordat direct cartonaș roșu.

Coșmar pentru Brazilia în preliminariile pentru Mondialul din 2026. Are trei înfrângeri consecutive și a ajuns pe locul 6 în clasament

În urma acestui rezultat, Brazilia a ajuns la trei înfrângeri consecutive în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026. După eșecurile cu Uruguay și Columbia. Cu doar 7 puncte din 6 partide, Brazilia este pe locul 6 în clasament, ultimul care asigură calificarea. Locul 7 merge la baraj, iar 8, 9 și 10 stau acasă.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Argentina este pe primul loc în clasament și repară pe Maracana eșecul suferit săptămâna trecută, cu Uruguay, pe propriul teren, scor 0-2. “Pumele” au 15 puncte, iar locurile 2 și 3 sunt ocupate de Urguay cu 13 și Columbia cu 12.

Calificările pentru Mondial vor continua toamna viitoare, când Argentina va înfrunta în septembrie pe Chile acasă și pe Columbia în deplasare. Iar Brazilia va primi vizita Ecuadorului și va merge apoi în Paraguay. Până atunci, însă, între 20 iunie și 14 iulie este programată Copa America.

Clasament preliminarii America de Sud. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament preliminarii America de Sud. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
ADVERTISEMENT
Tags: