Sport

Neymar a fost operat în Brazilia după accidentarea la genunchi. Cât va lipsi. Update

Neymar jr a fost operat la Belo Horizonte după accidentarea la genunchi pe care a suferit-o în urmă cu 15 zile la Uruguay - Brazilia 2-0.
03.11.2023 | 09:03
Neymar a fost operat in Brazilia dupa accidentarea la genunchi Cat va lipsi Update
Neymar jr., 31 de ani, a avut multe probleme cu accidentările de-a lungul carierei. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-11-2023
07:07

Neymar jr. a fost operat cu succes, iar în câteva zile va începe recuperarea

Neymar jr. a fost operat la Belo Horizonte de Rodrigo Lasmar, doctorul naționalei Braziliei. Intervenția chirurgicală a durat patru ore și a fost un succes așa cum au anunțat reprezentanții spitalului. Neymar va mai rămâne internat câteva zile, apoi își va începe lupta pentru recuperare.

Obiectivul lui Neymar ar fi recuperarea în timp util pentru a putea fi în lotul Braziliei la Copa America 2024, competiție care începe pe 20 iulie, în SUA. Totuși, specialiștii sunt sceptici în această privință și consideră că brazilianul va avea nevoie de o perioadă de recuperare de aproximativ 10 luni.

19-10-2023
14:51

Al-Hilal, 7,5 milioane de euro de la FIFA după accidentarea lui Neymar

Neymar s-a accidentat în prima repriză a meciului cu Uruguay, iar verdictul medicilor a fost unul crunt: ruptură de ligament încrucișat și de menisc la genunchiul stâng. După ce va fi operat, Neymar va începe programul de recuperare care s-ar putea întinde până la un an de zile. 

Astfel, Al-Hilal ar urma să se încadreze în programul de protecție FIFA prin care forul mondial acordă o sumă de bani cluburilor ale căror jucători se accidentează la echipa națională în timpul competițiilor deținute de forul condus de Gianni Infantino. 

Totodată, programul intră în scenă atunci când jucătorul nu poate evolua la echipa de club mai mult de 28 de zile consecutive după accidentare. 

„FIFA acoperă maximum un an de accidentare, iar valoarea despăgubirii este limitată la 7.500.000 de euro. Suma maximă plătită pentru fiecare zi în care fotbalistul nu poate evolua este de 20.548 de euro”, este anunțul făcut de Eduardo Carlezzo, specialist în Legile Sportului, conform Marca

19-10-2023
04:58

Neymar, mesaj emoționant după accidentare. Ce i-a scris Messi

Neymar jr. este extrem de afectat după această nouă accidentare și calvarul prin care a trecut de atâtea ori. Brazilianul a postat un mesaj emoționant pe Instagram.

“Este un moment foarte trist, cel mai greu din cariera mea. Știu că sunt puternic, dar de această dată voi avea nevoie și mai mult de apropiați (prieteni și familie). Nu este greu să treci printr-o accidentare, printr-o intervenție chirurgicală.

Cu atât mai mult când se întâmplă din nou după patru luni de recuperare. Am încredere suficientă… dar îmi las speranțele în mâna lui Dumnezeu, doar el îmi poate da forță din nou. Mulțumesc pentru mesajele de susținere”, a fost mesajul postat de Neymar jr. pe Instagram.

Leo Messi a postat o fotografie alături de Neymar jr., din perioada în care cei doi jucau pentru FC Barcelona. “Multă forță, Neymar jr”, i-a scris Messi fostului său coleg.

18-10-2023
21:14

Neymar va lipsi un an de pe gazon după accidentarea suferită în meciul Uruguay - Brazilia 2-0

Neymar s-a accidentat grav în meciul Uruguay – Brazilia 2-0 din preliminariile Campionatului Mondial 2026, iar verdictul medicilor de la Al Hilal, formație unde evoluează starul brazilian, este unul crunt.

Clubul din Arabia Saudită a anunțat că Neymar a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior și menisc la genunchiul stâng. El va fi operat de urgență și se estimează că va lipsi de pe gazon o perioadă îndelungată, între 9 și 12 luni.

Astfel, sezonul în curs este încheiat pentru jucătorul brazilian, care va rata, aproape sigur, și Copa America de anul viitor, ce va începe la jumătatea lunii iunie.

18-10-2023
09:58

Cât de gravă este accidentarea lui Neymar

Accidentarea suferită de Neymar în meciul Uruguay – Brazilia 2-0 pare să fie destul de complicată, medicii vorbind despre o entorsă gravă.

”Ar putea fi o entorsă majoră, dar am făcut toate analizele. Aceste 24 de ore vor fi importante pentru a vedea cum va răspunde genunchiul. RMN-urile vor stabili diagnosticul clar. Este prea devreme să vedem dacă este o leziune a ligamentelor. Să așteptăm cu calm examenele”, a declarat Rodrigo Lasmar, medicul naționalei Braziliei, conform Marca.

Prima reacție a lui Neymar după accidentare a fost să posteze pe rețelele de socializare un verset din Biblie și să-și exprime credința că se va reface repede.

”Acesta a fost versetul pe care l-am spus înainte de joc: ‘Inima omului se gândește pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă pașii.’ Dumnezeu știe toate lucrurile. Toată cinstea și toată slava sunt întotdeauna a Ta. Indiferent de orice. Am credință”, a scris Neymar contul de Instagram.

Neymar accidentare gravă

Neymar jr. a fost titular pentru Brazilia în Uruguay, la Montevideo, iar lucrurile au mers din rău în mai rău pentru el în finalul primei reprize. Darwin Nunez, starul lui Liverpool, a deschis scorul pentru Uruguay în minutul 42.

Neymar jr., accidentare gravă în Uruguay – Brazilia 2-0. A ieșit în lacrimi de pe teren și a avut nevoie de cârje

Apoi, în al doilea minut al prelungirilor primei reprize, Neymar jr. a suferit o accidentare care se poate dovedi foarte gravă. Brazilianul s-a dezechilibrat la o intervenție din spate a lui de la Cruz. Problema nu a fost legată de intensitatea faultului, ci de faptul că Neymar și-a prins piciorul în gazon în cădere.

ADVERTISEMENT

Neymar și-a dat imediat seama că este vorba despre ceva serios și a izbucnit în lacrimi, întins pe gazon. Și a fost imediat înlocuit cu Richarlison, fotbalistul celor de la Tottenham. Neymar a ieșit în lacrimi din teren.

Neymar a ieșit de pe teren ajutat de colegii săi, iar apoi a încercat să meargă spre vestiare. Dar pur și simplu nu putea să calce pe picior din cauza durerii. În cele din urmă a fost filmat în zona vestiarului cu piciorul complet imobilizat și în cârje.

ADVERTISEMENT

Presa din Brazilia vorbește despre un scenariu sumbru: sezon încheiat pentru Neymar! Medicul naționalei face apel la calm

Presa din Brazilia a anunțat că, după primele investigații, accidentarea ar fi una foarte gravă. Se va putea stabili în următoarele zile perioada exactă în care Neymar va lipsi de pe gazon. Dar în Brazilia se speculează că sezonul fotbalistului de la Al Hilal ar putea fi încheiat.

“Am făcut toate analizele. Următoarele 24 de ore vor fi decisive pentru a vedea cum răspunde genuchiul și cum se va prezenta zona. Așteptăm înainte să dăm un diagnostic definitiv.

ADVERTISEMENT

Este încă prea devreme pentru a ști dacă și în ce măsură sunt afectate ligamentele. Așteptăm cu calm rezultatele”, a fost reacția lui Rodrigo Lasmar, medicul naționalei Braziliei, imediat după partidă.

Brazilia, start modest în preliminariile din America de Sud. Are deja cinci puncte în spatele Argentinei, după 4 meciuri

Pentru Brazilia, lucrurile au mers la fel de rău și după ieșirea lui Neymar. Uruguay a reușit să mai înscrie o dată, chiar prin de la Cruz, în minutul 77, și s-a impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Brazilia este la prima înfrângere după opt ani în preliminariile din zona America de Sud și are doar 7 puncte după primele 4 partide disputate, la egalitate cu Uruguay. Argentina e lider cu maximum de puncte, 12.

ADVERTISEMENT
Tags: