Life

Netflix a lansat un nou serial care face furori în toată lumea. Trebuie să-l vezi si tu

Astăzi, 17 noiembrie, Netflix a lansat un nou serial care face furori în toată lumea. Despre ce este vorba în noua producție?
17.11.2022 | 16:17
Netflix a lansat un nou serial care face furori in toata lumea Trebuie sal vezi si tu
Netflix a lansat un nou serial astăzi. Sursa foto: IMDb/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Netflix a lansat astăzi un nou serial care face furori la nivel global. Este vorba despre 1899, creat de cei care au stat la baza producției Dark.

Netflix a lansat 1899, un nou serial care face furori în toată lumea

Luna noiembrie a adus numeroase seriale mult așteptate de utilizatorii Netflix, printre care și 1899.

ADVERTISEMENT

Producția a fost creată de cei care au stat la baza serialului Dark. La doar câteva ore de la lansare, 1899 a atras deja atenția utilizatorilor, care au început să urmărească noua producție.

Jantje Friese și Baran bo Odar sunt cei care au creat serialul SF Dark, original în limba germană, care s-a dovedit a fi un mare succes pentru platforma de streaming.

ADVERTISEMENT

1899 este un thriller horror-mister, cu aspect SF, unde decorul este reprezentat de o navă cu aburi de mari dimensiuni care traversează Oceanul Atlantic, însă clasa împiedică diferite segmente ale pasagerilor să interacționeze.

Acțiunea din 1899 este plasată cu 13 ani înainte ca Titanicul să se lovească de un iceberg. Oceanul este unul pe care “simți moartea”, iar nava cu aburi se numește “Cerberus”. Numele provine de la câinele monstruos cu multe capete despre care se spunea că îl păzea pe Hades.

ADVERTISEMENT

Cu patru luni în urmă, o navă din aceeași călătorie a dispărut fără urmă. Nava respectivă, Prometheus, emite un semnal de pericol pe care Cerberus îl detectează la mijlocul călătoriei.

După o scurtă dezbatere, se decide ca nava cu migranți și Prometheus să se întâlnească, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Oameni din toată lumea se află la bordul navei Cerberus. Serialul este jucat în engleză, franceză, spaniolă, daneză, germană, portugheză, poloneză și cantoneză.

1899, un serial misterios și înfiorător

Maura Franklin (Emily Beecham) se află în centrul mulțimii, fiind un medic cu un trecut misterios. Ramiro (José Pimentão) este un preot spaniol care fuge și el, la rândul său, de un trecut misterios. Eyk Larsen (Andreas Pietschmann), cel care conduce nava, este bântuit de anumite lucruri din trecut.

În șase dintre cele opt episoade ale primului sezon există călătorii prin timp și spațiu, dar și portaluri secrete și copii înfiorători. De asemenea, în serial se regăsește și o ușoară tentă de politică pro-imigrație.

Episoadele variază “de la lâncezeală la epuizare, târându-se spre următorul punct al intrigii cu un nivel de reținere adesea agonizant”, potrivit sursei citate.

La jumătatea episoadelor există pauze foarte lungi între dialoguri, atât de lungi încât pot acoperi numărul de minute pe care le are episodul.

ADVERTISEMENT