Life

Reacția tulburătoare a unui cimpanzeu care vede pentru prima dată cerul. Maimuța a trăit 28 de ani în captivitate

Cimpanzeul care a văzut pentru prima dată cerul, după ce a stat 28 de ani captiv. Reacția animalului este una tulburătoare.
29.06.2023 | 17:51
Reactia tulburatoare a unui cimpanzeu care vede pentru prima data cerul Maimuta a trait 28 de ani in captivitate
Cimpanzeul a fost folosit 28 de ani pentru experimente. Sursa foto: Save the Chimps, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un cimpanzeu a stârnit emoție după ce a fost eliberat din captivitate, după 28 de ani. Animalul a avut o reacție tulburătoare atunci când a privit spre cer, deoarece îi era străin. Momentul a fost postat pe rețelele de socializare și a devenit viral.

28 de ani de captivitate: povestea tulburătoare a unui cimpanzeu

Vanilla, o femelă cimpanzeu, a fost ținută aproape trei decenii într-o încăpere din beton. În toată această perioadă nu a avut o viață fericită, căci a fost supusă experimentelor, de către oamenii de știință. Chinurile aveau să se termine în clipa când angajații unui sanctuar de animale au intervenit.

ADVERTISEMENT

Niciodată în cei 28 de ani pe care îi are, Vanilla nu a fost lăsată să vadă lumina soarelui. Acum, ea face parte dintre cimpanzeii care au fost scoși din captivitate, din Laboratorul pentru Medicină și Chirurgie Experimentală la Primate, din New York.

Momentul emoționant în care maimuța își simte libertatea pentru prima dată

Vanilla a fost salvată împreună cu sora sa, Shake, de către angajații sanctuarului de animale de la ”Save the Chimps”. În imaginile care au făcut înconjurul internetului, primata apare ieșind din cușcă, stă pentru o clipă uimită, după care sare în brațele surorii sale.

ADVERTISEMENT

S-a bucurat asemeni unui om de îmbrățișarea caldă, dar doar pentru câteva secunde, căci apoi și-a îndreptat privirea către cer. În ochii săi se simt uimirea, fericirea, recunoștința și confuzia, în același timp, nemaivăzând niciodată cerul.

Vanilla a fost adusă să aibă o nouă viață în sanctuarul din Florida. După ce și-a îmbrățișat sora, s-a îndreptat cu privirea spre cer în continuare, către tot spațiul din fața ei, cuprins de verdeață. Vanilla manifesta gesturi de bucurie, mai ales când în calea sa apăreau alți cimpanzei.

ADVERTISEMENT

Vanilla a fost primită cu căldură de către restul animalelor din specia sa, iar la un moment dat s-a alăturat unui grup unde pare că s-a integrat cu ușurință. Prin povestea ei, membrii organizației de la ”Save the Chimps” au vrut să transmită un mesaj contra exploatării animalelor pentru experimente.

De asemenea, povestea extraordinară ne reamintește cât de importantă este libertatea și legătura cu natura pentru fiecare ființă vie. Animalele captive merită să simtă bucuria și emoția pe care libertatea le-o poate oferi. Sperăm ca această experiență unică a cimpanzeului va deschide ochii oamenilor și va contribui la creșterea conștientizării și respectului față de drepturile animalelor.

ADVERTISEMENT

Împărtășește această poveste impresionantă cu prietenii tăi și alătură-te mișcării pentru protecția și eliberarea animalelor. Nu doar cimpanzeii sunt supuși experimentelor, ci și alte specii de animale. Scopul testărilor este acela de a vedea cum ar putea reacționa și corpul uman în contact cu noi produse lansate.

ADVERTISEMENT