News

New York, sufocat de numărul mare de migranți care se mută în oraș. Americanii au declarat stare de urgență

New York a declarat stare de urgență din cauza numărului mare de migranți care vin în acest oraș, spre disperarea locuitorilor.
09.10.2022 | 15:18
New York sufocat de numarul mare de migranti care se muta in oras Americanii au declarat stare de urgenta
Migranți ilegali în New York. Foto: www.npr.org
ADVERTISEMENT

Primarul orașului, Eric Adams, consideră situația drept una ”de criză” și a declarat stare de urgență. Peste 17.000 de migranți au ajuns în New York începând cu luna aprilie, dinspre granița de sud a statului.

Stare de urgență în New York din cauza migranților

Din luna septembrie sosesc în oraș șase autobuze cu migranți pe zi, lucru confirmat de primarul Eric Adams. Edilul orașului New York a anunțat, de asemenea, că una din cinci persoane din sistemul de adăposturi din oraș e prezent solicitantă de azil.

ADVERTISEMENT

Majoritatea celor care ajung în New York sunt familii cu copii de vârstă școlară care au nevoie urgentă de îngrijiri medicale. În condițiile în care afluxul de migranți va costa New York 1 miliard de dolari doar în acest an fiscal, primarul a solicitat finanțare federală pentru a face față cheltuielilor, potrivit CBS News.

New-yorkezii sunt supărați. Și eu sunt supărat. Nu am cerut acest lucru. Nu a existat niciodată un acord pentru a ne lua angajamentul de a sprijini mii de solicitanți de azil”, a explicat primarul.

ADVERTISEMENT

New York riscă să rămână fără finanțare pentru alte priorități, din cauza numărului mare de migranți. ”Serviciile sociale ale orașului sunt exploatate de alții în scop politic. Orașul va rămâne fără finanțare pentru alte priorități. New York City face tot ce putem, dar ajungem la limita exterioară a capacității noastre de a ajuta”, a completat Adams.

Fluxul de migranți ar fi cauzat de statele Texas, Arizona și Florida, care redirecționează oameni în zone conduse de democrați. Oficialii republicani ai acestor state se apără și spun că tactica are ca scop atenuarea impactului fluxului de migrație dinspre Mexic.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, măsura e considerată de democrați drept o măsură cinică menită să crească presiunea asupra administrației Biden. Republicanii vor să le arate, astfel, democraților cât de serioasă e chestiunea migranților ilegali care ajung în țară dinspre Mexic și, ulterior, să determine administrația Biden să ia măsuri pentru a reduce numărul acestora.

Orașul El Paso din Texas a oferit migranților călătorii gratuite către New York și Chicago, pentru a reduce presiunea pe resursele acestui oraș. Conform guvernatorului din Texas, El Paso a trimis spre aceste zone nu mai puțin de 9.000 de migranți în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Conform cifrelor oficiale în SUA intră într-un an aproximativ 1 milion de migranți cu acte în regulă. Cifrele migranților ilegali sunt mult mai mari. În urmă cu câțiva ani autoritățile din SUA estimau că aproximativ 12 milioane de oameni au intrat și trăiesc în țară fără a avea acte.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună de 10 ani şi au două fetiţe
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”