Sport

Newcastle United poate cheltui 200.000.000 de lire în iarnă! Cum arată adevărata listă de transferuri a arabilor. Cine este ţinta de lux

Newcastle United şi-a schimbat conducerea şi a devenit cel mai bogat club din lume. "Coţofenele" vor fi un jucător important în perioada de transferuri din iarnă.
08.10.2021 | 15:56
Newcastle United poate cheltui 200000000 de lire in iarna Cum arata adevarata lista de transferuri a arabilor Cine este tinta de lux
Newcastle United poate cheltui 200.000.000 de lire în iarnă! Cum arată adevărata listă de transferuri a arabilor. Cine este ţinta de lux
ADVERTISEMENT

Se naşte o nouă forţă în Premier League sau este totul doar un bluf? E marea întrebare care şi-o pun microbiştii, după ce Newcastle United a fost cumpărată de un fond de investiţii din Arabia Saudită. Toată afacerea a costat 300.000.000 de lire, iar următoarea perioadă de mercato va aduce un nou jucător de top pe piaţă.

Newcastle poate cheltui 200.000.000 de lire pe transferuri

Fondul de investiţii din Arabia Saudită a primit o primă veste bună, după ce a achiziţionat-o pe Newcastle United. În iarnă, datorită managementului lui Mike Ashley, arabii vor putea cheltui 200.000.000 de lire sterline pe noi jucători, fără să încalce fair-play-ul financiar.

ADVERTISEMENT

Dacă toată suma va fi folosită în următoarea perioadă de mercato, Newcastle United va trebui să producă venituri importante pentru noi transferuri în vară, altfel ar ajunge să încalce fair-play-ul financiar. Cel mai probabil, în loc să cheltuiască întreaga sumă în iarnă, conducătorii clubului vor aduce în iarnă doar jucătorii de care au neapărat nevoie.

Cum Newcastle United a devenit cel mai bogat club din lume, noile contracte de publicitate vor creşte ca valoare, iar în planul arabilor intră şi vânzarea numelui stadionului. În aceste condiţii, “coţofenele” ar adăuga în jur de 100.000.000 de lire la buget, bani necesari pentru viitoarele achiziţii.

ADVERTISEMENT

Coutinho, marea ţintă a lui Newcastle United. Preţul e accesibil şi Barcelona vrea să vândă

Cu o situaţie financiară dezastruoasă, Barcelona caută să scape de câţiva jucători, iar unul dintre ei este Philippe Coutinho. Brazilianul s-ar mula perfect pe proiectul arabilor, iar marele avantaj al jucătorului este că nu ar avea probleme să se adapteze rapid la jocul din Premier League, din moment ce a evoluat 5 sezoane în Anglia.

Emisarii fondului de investiţii s-au interesat de situaţia lui Countinho în trecut, însă afacerea a fost blocată de refuzul Premier League de a-şi da acceptul pentru preluarea clubului. Acum, după oficializarea tranzacţiei, mijlocaşul ofensiv de 29 de ani ar avea cale liberă spre Anglia.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Spania, Barcelona vrea să se despartă de Coutinho, iar suma cerută este accesibilă: 50.000.000 de euro. Astfel, catalanii şi-ar mai ajusta limita salarială, ar câştiga o sumă bună pentru o nouă investiţie, iar jucătorul ar scăpa de clubul unde a traversat o perioadă neagră.

Fanii visează la Kylian Mbappe, dar şansele sunt nule. Cine mai poate veni

După oficializarea preluării clubului, fanii lui Newcastle United au început să viseze frumos. Kylian Mbappe, Neymar sau Paul Pogba au fost câteva dintre numele vehiculate de suporteri, însă lista adevărată arată cu totul altfel.

ADVERTISEMENT

Newcastle United nu poate aduce, încă, jucători de nivelul celor trei, în condiţiile în care echipa încearcă momentan să scape din zona retrogradării. Astfel, jucătorii care intră în ultimele 6 luni de contract vor fi cei ţintiţi de arabi.

Un exemplu este Boubacar Kamara (Marseille), jucător care va intra în ultimele 6 luni de contract în iarnă. Andrea Onana (Ajax) ar putea aduce un plus între buturi, problema acestuia fiind că va reveni abia în februarie după suspendarea de 12 luni pentru dopaj.

Din Premier League, Newcastle United ar putea să încerce transferul lui Alexandre Lacazette (Arsenal), care se apropie, la rândul lui, de finalul contractului. Într-o situaţie asemănătoare este Franck Kessie (AC Milan), care ar aduce un plus important la mijlocul terenului.

În iarnă, obiectivul arabilor va fi să aducă jucători care să îmbunătăţească lotul, astfel ca echipa să rămână în Premier League. Abia din vară, “coţofenele” vor putea să-şi fixeze noi ţinte, mai îndrăzneţe, însă în niciun caz nu vor fi nume grele ca Mbappe, Neymar sau Pogba.

ADVERTISEMENT