News

Niciun angajat al Primăriei nu va mai avea loc de parcare rezervat, din 15 august. Precizările lui Nicușor Dan

De luni, 15 august, când va intra în vigoare noul regulamentul de parcare din Capitală, niciun angajat al Primăriei nu va mai avea loc rezervat. Clarificările edilului Nicușor Dan.
12.08.2022 | 17:19
Niciun angajat al Primariei nu va mai avea loc de parcare rezervat din 15 august Precizarile lui Nicusor Dan
Aplicarea regulamentului de parcare din Capitală începe cu Primăria. Nicușor Dan: ”Niciun angajat nu va mai avea loc rezervat”. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva săptămâni, Primăria Capitalei a anunțat o decizie drastică în privința parcărilor. Nicușor Dan spunea că se vor impune amenzi drastice și chiar blocarea mașinilor pentru cei care nu respectă decizia.

Aplicarea regulamentului de parcare din Capitală începe cu Primăria. Nicușor Dan: ”Niciun angajat nu va mai avea loc rezervat”

Vineri, 12 august, cu doar câteva zile înainte ca măsura să intre în vigoare, edilul Bucureștiului a făcut un anunț în ceea ce-i privește pe angajații Primăriei.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan spune, într-o postare pe Facebook, că aplicarea regulamentului de parcare începe chiar cu instituția pe care o conduce. Mai exact, niciun angajat din subordinea sa nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur. De strictețea legii nu va fi ocolit nici primarul general.

”Aplicarea regulamentului de parcare începe cu Primăria. Niciun angajat al primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur.

ADVERTISEMENT

Începând de marți, toate locurile de parcare din jurul primăriei vor avea statut de parcări albastre și vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine dorește”, a scris Nicușor Dan, pe site-ul de socializare.

Ce se întâmplă cu parcările albe din Capitală

În același mesaj transmis vineri, primarul general a mai ținut să sublinieze că singurele modificări aplicabile de marți vizează ”parcări albastre”. Cu alte cuvinte, nu se schimbă regulamentul pentru ”parcările albe”

ADVERTISEMENT

”Nu vor exista modificări la parcările albe, parcări de reședință care țin de primăriile de sector și se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcările la marginea bordurii).

Scopul Primăriei Generale e să descongestioneze traficul în zona centrală și să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare”, mai adaugă Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Ce amenzi riscă cei care nu-și plătesc locul de parcare

Conform noii hotărâri din Consiliul General, din 15 august, cetățenii din București care vor dori să parcheze pe arterele din subordinea Primăriei Capitalei, unde sunt trasate locuri de parcare, vor trebuie să plătească.

Șoferii care nu-şi vor plăti parcarea conform prevederilor legale se vor alege cu o amendă de 200 de lei /zi. În plus, se va recurge de către autorități la imobilizarea autovehiculului prin blocarea roții sau a parbrizului.

Sumele sunt în acord cu trei zone: 0, 1 și 2. De luni, vor fi impuse tarife orare, dar și mai multe tipuri de abonamente. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT