News

Nicolae Ciucă, despre cea mai recentă prognoză a Băncii Mondiale: ”Ne aflăm pe drumul corect”

Nicolae Ciucă salută cea mai recentă prognoză a Băncii Mondială în privința creșterii economice a țării noastre din intervalul 2022 - 2023. Premierul consideră că măsurile luate indică faptul că ne aflăm pe drumul bun.
18.07.2022 | 22:02
Nicolae Ciuca despre cea mai recenta prognoza a Bancii Mondiale Ne aflam pe drumul corect
Premierul Nicolae Ciucă susține o conferință de presă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vin vești bune de la Banca Mondială. Instituția de la Washington prognozează o creștere economică pentru țara noastră.

Banca Mondială prognozează o creștere de 5,2% a economiei românești. Reacția lui Nicolae Ciucă

Datele specialiștilor sunt salutate de premierul Nicolae Ciucă. În opinia șefului Executivului de la Palatul Victoria, prognoza de creștere economică a Băncii Mondiale la o medie anuală de 5,2% pentru perioada 2022 – 2030 ”confirmă trendul pozitiv al economiei românești și potențialul de dezvoltare pe termen lung”.

ADVERTISEMENT

”Sunt caracteristicile unei economii sănătoase, ale unui progres bazat pe investiţii, ancorat în proiecte de reformă şi în obiective de perspectivă precum consolidarea statutului de membru al UE, al NATO şi aderarea la Organizaţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică”, a transmis premierul Ciucă, luni, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

În același mesaj, primul-ministru a reamintit reformele ambițioase demarate de Guvernul României, ”cu rezultate cuantificabile pe termen mediu și lung”.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă spune că reformele care au debutat prin implementarea Proiectului România Educată, extinderea digitalizării, pregătirea tranziției la economia verde, consolidarea fiscală sunt așteptate de cetățeni și ”reprezintă argumente solide pentru a atrage noi proiecte de investiții cu capital național și străin”.

În plus, adaugă premierul, grație finanțărilor de peste 90 de miliarde de euro din fonduri europene, ”România va continua perspectivele de dezvoltare și de recuperare a decalajelor față de statele europene”.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă laudă propriile măsuri implementate de Executiv

În finalul comunicatului, șeful Guvernului spune că măsurile luate în primele luni de guvernare primesc ”validări de etapă” atât din partea instituţiilor naţionale, cât şi a forurilor externe.

”Datele Institutului Naţional de Statistică indică o creştere economică de 5,2% în primul trimestru al acestui an, cât şi din partea Comisiei Europene, care a îmbunătăţit prognoza de creştere economică pentru acest an la 3,9%.

ADVERTISEMENT

Datele specialiştilor sunt o dovadă a încrederii în economia românească, precum şi a faptului că ne aflăm pe drumul corect în ceea ce priveşte politicile Guvernului de modernizare, dezvoltare şi îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor”, a mai susţinut Nicolae Ciucă

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1