News

Nicolae Ciucă, întâlnire la Guvern cu o delegație a Congresului SUA. Invazia Rusiei din Ucraina, punct principal al discuțiilor

Premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, 21 martie, o întâlnire cu o delegație a Congresului SUA. Discuțiile s-au desfășurat la Palatul Victoria, având ca temă principală invazia Rusiei din Ucraina.
22.03.2022 | 00:55
Nicolae Ciuca intalnire la Guvern cu o delegatie a Congresului SUA Invazia Rusiei din Ucraina punct principal al discutiilor
ADVERTISEMENT

Într-un context extrem de complicat în estul Europei, o delegație a Congresului Statelor Unite a fost prezentă, luni, la Palatul Victoria, pentru o întâlnire cu premierul României, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, discuții la Palatul Victoria cu delegați ai Congresului SUA pe tema războiului din Ucraina

Delegația primită de prim-ministrul României a fost condusă de Stephen Lynch, președinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Națională, din Camera Reprezentanților.

ADVERTISEMENT

Discuțiile dintre partea română și cea americană au vizat situația de securitate curentă, determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina și de gestionarea valurilor de refugiați.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, în cadrul discuțiilor, premierul Nicolae Ciucă a făcut o prezentare extinsă a modului în care România percepe situația de securitate curentă, inclusiv acțiunile militare ruse și scopurile sale.

ADVERTISEMENT

”Prim-ministrul român a insistat pe dovada de unitate a aliaților, care prin prezența militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO, precum și a valorii Parteneriatului strategic cu SUA.

Cu acest prilej, a fost subliniată și importanța dezvoltării de noi investiții americane în România”, se arată pe site-ul Executivului.

ADVERTISEMENT

România, lăudată de americani pentru gestionarea crizei refugiaților

În cadrul discuțiilor de luni, oficialii din SUA au evidențiat solidaritatea manifestată de români, societatea civilă și instituțiile statului în gestionarea fluxurilor de refugiați din statul vecin.

”Stephen Lynch a mulțumit pentru activitățile României și pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaților cât și a ucrainenilor rămași să lupte pentru apărarea țării lor”, mai anunță Guvernul.

ADVERTISEMENT

De la debutul războiului din Ucraina, eveniment care a declanșat și criza refugiaților, în țara noastră au intrat peste 500.000 de persoane din această țară afectată de conflictul militar.

Numai în ziua anterioară, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 68.012 de persoane, dintre care 9.582 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,4% faţă de ziua duminică), se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT