News

Când va fi numit un nou ministru al Digitalizării. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat când va fi numit noul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Postul este neocupat în urma demisiei lui Florin Roman.
31.12.2021 | 07:24
Cand va fi numit un nou ministru al Digitalizarii Anuntul a fost facut de premierul Nicolae Ciuca
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a declarat joi seară când îi va fi prezentată șefului statului propunerea pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

În data de 17 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Florin Roman şi l-a desemnat ministru interimar al Cercetării pe Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la TVR1, Nicolae Ciucă a afirmat joi seara că noul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării va fi numit ”cel mai târziu în două săptămâni”, conform News.ro.

Premierul Nicolae Ciucă: Un nou ministru al Digitalizării va fi numit în cel mai târziu în două săptămâni

”Ţinând cont de vâltoarea activităţilor care au avut loc în această perioadă de timp, am considerat că este oportun ca, imediat după sărbători, să putem să avem o analiză la nivelul partidului, să avem o propunere pe care să o prezentăm preşedintelui ţării, astfel încât să avem procedura de învestire a unui nou ministru. Poate cel mai târziu în două săptămâni”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Florin Roman demisionase la începutul lunii decembrie din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Întrebat dacă va face personal propunerea sau o va lăsa în seama politicului, actualul premier a explicat că va fi respectată ”cutuma” ca politicul să se implice.

ADVERTISEMENT

”Suntem un guvern care este rezultatul unei coaliţii politice şi vom lăsa partidelor politice să procedeze în conformitate cu cutuma care s-a folosit până acum”, a declarat Ciucă.

România are 5 secretari noi de stat. Deciziile au fost acceptate de Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a semnat joi, 30 decembrie, deciziile privind numirea în funcţie a unor secretari de stat la Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării.

ADVERTISEMENT

Deciziile au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Mădălin-Cristian Vasilcoiu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul şi Muncii şi Solidarităţii Sociale, Roxana Mînzatu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Totodată, la Ministerul Educaţiei a fost numit secretar de stat Ionel-Florian Lixandru, Adriana Pistol la Ministerul Sănătăţii, iar la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost numit Marcel-Alexandru Stoica.

ADVERTISEMENT