News

Volodimir Zelenski caută pacea în Elveţia. Luna viitoare se vor discuta la un summit poziţiile de pe care se va negocia cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat când va avea loc summitul de pace din Elveția. Rusia nu este invitată.
02.05.2024 | 14:52
Volodimir Zelenski cauta pacea in Elvetia Luna viitoare se vor discuta la un summit pozitiile de pe care se va negocia cu Rusia
Volodimir Zelenski anunță când va avea loc summitul de pace din Elveția. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski caută pacea în Elveţia, precizând în ce perioada va avea loc summitul în cadrul căruia se va discuta în ce mod se va negocia cu Rusia. Anunțul a fost făcut joi, 2 mai, de președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a anunțat când va avea loc summitul de pace din Elveția

Zelenski a transmis că negocierile se vor desfășura în perioada 15 și 16 iunie 2024 la Burgenstock, în Elveţia. Președintele solicită ca trupele ruse să se retragă din Ucraina. Informațiile au fost cofirmate și de guvernul elveţian, care anunța încă de la începutul acestui an că este dispus să fie gazda summitului de pace.

ADVERTISEMENT

„Şefi de stat şi de guvern de pe toate continentele sunt invitaţi şi sperăm că vor participa. Summitul va servi drept platformă pentru a vorbi despre cum poate fi realizată o pace justă şi durabilă pentru Ucraina”, a transmis Zelenski.

Pe lângă retragerea forțelor Moscovei de pe teritoriul ucrainean, Kievul își dorește o restabilire privind securitatea nucleară, alimentară și energetică. De asemenea, Ucraina propune ca toți prizonierii de război și civilii să fie eliberați.

ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel către un număr mare de state, pentru a-l susține în acest demers. El a insistat să fie invitate țări din Africa, Asia și America Latină la summitul din iunie.

„Sunt sigur că toate naţiunile iubitoare de pace din lume sunt interesate să participe la summit, pentru că relevanţa acestuia depăşeşte Ucraina”, a adăugat Zelenski, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Elveţia este convinsă că Rusia trebuie implicată în acest proces”

Însă, Rusia nu va participa la summitul din Elveția. Ucraina a refuzat ca țara agresoare să fie invitată. Pe de altă parte, nici Moscova nu a transmis că intenționează să participe la summit.

Deși Elveția susține că „Rusia trebuie implicată în acest proces”, Kremlinul nu a arătat că ar vrea să participe. Reprezentanții Moscovei au susținut că „Elveţiei îi lipseşte credibilitatea ca mediator neutru”, amintind de adoptarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT

„Elveţia este convinsă că Rusia trebuie implicată în acest proces. Un proces de pace fără Rusia nu este posibil”, a comunicat guvernul elvețian, potrivit Reuters. Summitul de pace va avea loc pe 15 și 16 iunie, în Burgenstock din cantonul Nidwalden.

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi