Sport

Nicolae Dică se autopropune la naționala U21: „Eu mereu am promovat tineri!”. Declarație surpriză despre un „tricolor”: „Mă așteptam să fie la echipa mare”

Nicolae Dică se autopropune la naționala U21, spunând că i-ar plăcea să fie selecționerul „tricolorilor mici” și că a promovat mereu tineri.
29.06.2023 | 22:02
Nicolae Dica se autopropune la nationala U21 Eu mereu am promovat tineri Declaratie surpriza despre un tricolor Ma asteptam sa fie la echipa mare
Nicolae Dică se autopropune la naționala U21. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor secund al naționalei României consideră că există o generație bună de tineri fotbaliști, singura problemă fiind în zona fundașilor centrali. Acesta a vorbit și despre situația lui Adrian Mazilu, care a fost folosit puțin de Emil Săndoi la Campionatul European de Tineret.

Nicolae Dică se autopropune la naționala U21

Nicolae Dică se autopropune la naționala U21 și a vorbit despre Adrian Mazilu, care a prins puține minute la Campionatul European de Tineret, despre care a spus că poate să evolueze chiar la naționala mare.

ADVERTISEMENT

„Da, mi-ar plăcea să antrenez la un moment dat naționala U21, eu mereu am promovat tineri la toate echipele la care am fost. E o generație bună, au apărut jucători de 2002, dar problema e la fundașii centrali.

Acolo cred că va fi o problemă pentru viitorul selecționer care vine la naționala U21. Eu cred că e o generație bună, au apărut mulți jucători interesanți.

ADVERTISEMENT

Dacă ai jucători de 2005 sau 2006, dar care au evoluții bune și care pot să ajute și să contribuie la echipa națională de ce să nu-i folosești?”, a spus Nicolae Dică, la TV OrangeSport.

„Mă așteptam ca Mazilu să fie și la naționala mare!”

„Eu mă așteptam ca Mazilu să fie și la naționala mare. L-am văzut la loturile de juniori, când eram eu secund la naționala mare și chiar mă întrebam cum de Gică nu-l folosește.

ADVERTISEMENT

Dar Gică a știut foarte bine ce face. Mă așteptam ca Mazilu să joace mai multe minute la acest turneu final. Și mie îmi place să antrenez zi de zi, dar sunt momente în viață când trebuie să faci și anumite alegeri”, a continuat Nicolae Dică.

„Noi suntem genul acela de popor care la victorie facem nuntă, iar la înfrângere facem înmormântare. Trebuie să luăm lucruriole bune şi lucrurile negative.

ADVERTISEMENT

După Mutu, Rădoi, a venit acest campionat, ok, nu a fost bun, dar câti jucători sunt de atunci la echipa naţională mare? Asta vreau să zic ca au ajuns din nucleu ăla mulţi la echipa mare. Cred că 2-3 jucători din acesti generaţie ajung la echipa mare a naţionalei”, a mai spus Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT