Sport

Nicolae Dică se apară după acuzele lui Gică Hagi: „Nu e problema noastră că Sali nu se mai înțelegea cu nimeni!”

Nicolae Dică se apără după ce Gică Hagi l-a acuzat pe el și pe Mirel Rădoi că l-au selecționat la naționala mare prea devreme pe Enes Sali.
25.05.2023 | 08:10
Nicolae Dica se apara dupa acuzele lui Gica Hagi Nu e problema noastra ca Sali nu se mai intelegea cu nimeni
Nicolae Dică se apară după acuzațiile lui Gică Hagi. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

„Regele” este de părere că Enes Sali ar fi trebuit să devină mai întâi titular incontestabil la Farul, după care să facă pasul treptat la toate grupele de vârstă ale naționalei României, nu să fie pus brusc în lotul „tricolorilor mari”.

Nicolae Dică se apară după acuzele lui Gică Hagi

Nicolae Dică se apără după acuzele lui Gică Hagi, care a spus că Enes Sali a fost debutat mult prea devreme la naționala mare a României: „Poate ne-am grăbit atunci să-l selecționăm pe Sali, dar am vrut să-l luăm ca să simtă cum este să fie în jurul jucătorilor de la naționala mare.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat după mai departe, că jucătorul nu se mai înțelegea cu nimeni, nu este un lucru care să ne aparțină nouă, e vorba despre el”.

„Nu vreau să intru într-o polemică cu domnul Hagi! A fost o decizie a noastră, nu era un jucător care să joace constant la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Era un jucător tânăr și ne-am dorit și să nu-l piardă naționala României cum s-a întâmplat cu alți fotbaliști români”, a mai spus Nicolae Dică, fostul antrenor secund al României, la TV OrangeSport.

„Cum ţi se pare naţionala să aibă un jucător ca Mario Camora sau unul ca Borza cu 17 ani? Care e normalitatea? De ce e prea devreme pentru Sali?

ADVERTISEMENT

Eu cred că cel mai normal e ca cei din FRF să îl sune pe Gică şi să îl întrebe crezi că e pregatit? Să îl luăm? Şi atunci erai şi tu protejat ca selecţioner”, a spus și Florin Lovin.

„Nu se face așa ceva!”

Gică Hagi este de părere că Mirel Rădoi și staff-ul său au greșit când l-au selecționat pe Enes Sali la naționala mare: „S-a greșit cu el din punctul meu de vedere. Nu era titular cu Farul, nu s-a impus titular, dar a fost luat la naționala absolută.

ADVERTISEMENT

Nu se face așa ceva, managerial nu se face lucrul ăsta. A fost cea mai mare problemă după ce a revenit la mine, el a ajuns dintr-o dată de la zero la infinit și cum? El era cu noi, normal”.

„Pentru ce? Când el trebuia să se impună la noi, să ajungă titular, când joci cinci meciuri titular, ok, ai ajuns la echipa mare, ești un puști de viitor, asta e clar.

Totuși, până când nu ești titular la echipa mare, nu se poate să ajungi la echipa națională a României, există presiune.  A venit la mine, ați văzut că a lipsit 2-3 luni, nu mă mai înțelegeam cu el”, a mai spus Gică Hagi, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT