Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Nicolae Grigore şi-a început cariera de antrenor la… PAOK: “Eşti sigur să îi dau pregătirea băiatului?” 

Răzvan Lucescu l-a ghidat pe Nicolae Grigore în primii pași făcuți în antrenorat.
20.09.2023 | 23:17
Nicolae Grigore sia inceput cariera de antrenor la PAOK Esti sigur sa ii dau pregatirea baiatului
Nicolae Grigore a făcut ”practică” la PAOK. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Grigore, actualul antrenor al naționalei U16 a României, și-a început cariera de antrenor, în mod oficial, la Rapid, acolo unde a fost antrenor secund.

Nicolae Grigore, în cantonamentul lui PAOK

Acesta a făcut înainte “practică” alături de PAOK Salonic, în cantonamentul echipei din Olanda. Acolo, acesta a învățat meserie de la Răzvan Lucescu, cel ce l-a invitat.

ADVERTISEMENT

Grigore a spus, la SUFLET DE RAPIDIST, că acesta îl tot întrebă pe Răzvan Lucescu despre meseria de antrenor până în ziua în care acesta i-a spus să vină alături de echipă în cantonament, în Olanda.

Ajuns în cantonament, Grigore a vrut să meargă la meciuri cu un taxi, însă Răzvan Lucescu l-a invitat să meargă cu autobuzul echipei. Mai apoi, la o cină, Răzvan Lucescu a făcut ceva neașteptat.

ADVERTISEMENT

L-a chemat pe analistul video al echipei și i-a spus să îi dea lui Nicolae Grigore toate filmările din cantonamentul care era aproape de final. Acesta a ezitat, deoarece nu îl cunoștea pe Grigore.

Nu a putut trece însă peste cuvântul lui Răzvan Lucescu, însă i-a cerut românului să nu publice nicăieri din aceste filmări, acestea fiind destinate exclusiv celor ce lucrează la club.

ADVERTISEMENT

Grigore spune că și acum învață de pe aceste filmări, urmărindu-le atunci când are întrebări legate de anumite decizii tactice.

Am fost o săptămână în cantonament la PAOK înainte să mă apuc de antrenorat. Eu vorbeam și îl întrebam lucruri și mi-a zis să vin să văd. Zic ok, când să vin, unde să vin.

ADVERTISEMENT

Era greu, îl băteam la cap cu telefoane, nu să mai stau cu el la antrenamente, să îl întreb mereu. Când a venit în țară mi-a zis să vin cu el în cantonament. Am fost cu el în Olanda. Acolo am învățat multe lucruri

Am stat o săptămână în hotelul lui, mi-am luat bilet, m-am dus acolo și am stat în camera mea. Eu îmi chemam taxi sau Uber să merg la meci și el mi-a zis să urc în autocar. Eram la masă seara și și-a chemat analistul video. I-a zis să îmi dea toată pregătirea fizică din cantonament.

Băiatul respectiv s-a blocat, l-a întrebat dacă este sigur. Am stat cu băiatul respectiv, mi-a zis că mă roagă să nu apară pe Youtube. Ei filmează tot, orice antrenament se filmează. Sunt 5-6 ani. Aveau un sistem, aveau și dronă, dar și o cameră care filmează mereu. Sunt mulți care vor să își filmeze antrenamentul și vin cu trepiedul.

Și acum sunt zile în care deschid acel folder de șase ani, dar sunt lucruri pe care le regăsesc. Și acum mă uit la meciurile lui și regăsesc ce făcea el la antrenamente. Avea un respect incredibil de la jucători și nu avea un lot ușor, era un sârb din națională.

Peste tot reușește să se impună. Pasiunea lui duce la asta, inevitabil. Eu m-am mirat că am câștigat atât de puține trofee la el, adevărata valoare a muncii lui se regăsește în ce a făcut ulterior. De la orice antrenor încerci să înveți câte ceva. Categoric am fost influențat mult de el”, a spus Nicolae Grigore, la SUFLET DE RAPIDIST.

SUFLET DE RAPIDIST, podcastul realizat în parteneriat cu Superbet, este live pe FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30, imediat după FANATIK SUPERIGA. Lucian Ionescu și Robert Niță vă așteaptă și la reluarea de joi, de la ora 17:00 de pe Facebook și Youtube.

Nicolae Grigore, despre vizita în cantonamentul lui PAOK

ADVERTISEMENT