Sport

Nicolae Stanciu, un nou trofeu cu Wuhan Three Towns. Căpitanul României, pasă decisivă în Supercupa Chinei. Video

Nicolae Stanciu a cucerit un nou trofeu alături de Wuhan Three Towns. Căpitanul României a fost decisiv în Supercupa Chinei împotriva lui Shandong Taishan.
08.04.2023 | 18:10
Nicolae Stanciu un nou trofeu cu Wuhan Three Towns Capitanul Romaniei pasa decisiva in Supercupa Chinei Video
Nicolae Stanciu a câștigat Supercupa Chinei alături de Wuhan Three Towns.
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a cucerit primul trofeu al anului la primul meci oficial în tricoul echipei de club din acest an. Wuhan Three Towns a câștigat Supercupa Chinei în fața celor de la Shandong Taishan, scor 2-0. Nicolae Stanciu a fost integralist pentru campioana Chinei.

Nicolae Stanciu, un nou trofeu cu Wuhan Three Towns. Echipa românului a câștigat Supercupa Chinei

Wuhan Three Towns a câștigat Supercupa Chinei, după ce a trecut cu 2-0 de Shandong Taishan. Cele două formații au terminat la egalitate în sezonul precedent pe locurile 1 și 2 în campionat, cu 78 de puncte, însă golaverajul a fost de partea echipei la care evoluează Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

Căpitanul României a fost integralist la Wuhan Three Towns și a reușit să contribuie decisiv la câștigarea Supercupei Chinei. Scorul a fost deschis de Aziz după doar 10 minute. La scurt timp după fluierul de start al celei de-a doua reprize, Wuhan Three Towns și-a dublat avantajul.

În minutul 56, Nicolae Stanciu a pasat decisiv pe culoar pentru Xie Pengfei care a stabilit scorul final. A fost doar al treilea meci oficial al anului pentru mijlocașul român și primul pentru echipa de club. Nicolae Stanciu a fost căpitanul României la debutul în preliminariile Euro 2024 cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1).

ADVERTISEMENT

Supercupa Chinei, al 14-lea trofeu al carierei pentru Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu este unicul fotbalist român care a cucerit 4 titluri de campion în patru țări diferite. Fotbalistul român s-a impus alături de echipa de club în România, Belgia, Cehia și China. În primul eșalon al fotbalului din România, Nicolae Stanciu a cucerit de două ori titlul de campion cu FCSB.

Ulterior, fotbalistul român a cucerit titlul cu Anderlecht, în Belgia, în 2017, iar în 2020 și 2021, a câștigat campionatul Cehiei cu Slavia Praga. La finalul anului trecut, căpitanul României a câștigat alături de Wuhan Three Towns campionatul chinez.

ADVERTISEMENT

Supercupa Chinei reprezintă al 14-lea trofeu din carieră pentru Nicolae Stanciu. În acțiunea României de la finalul lunii martie, Nicolae Stanciu a fost integralist în partidele cu Andorra și Belarus. În meciul de la București contra naționalei lui Kondratyev a reușit să marcheze, iar golul său direct din lovitură liberă a fost lăudat de UEFA.

Wuhan Three Towns a câștigat campionatul din postura de echipă nou-promovată

Wuhan Three Towns a realizat o performanță excepțională la finalul anului trecut când a reușit să își treacă în palmares titlul de campioană. Echipa lui Nicolae Stanciu a câștigat în 2020 liga a treia chineză, în 2021 a promovat pe prima scenă a fotbalului din China din postura de campioană, iar în 2022 a cucerit titlul în primul eșalon al fotbalului chinez.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu s-a transferat pe 15 martie 2022 în China, când Wuhan Three Towns a plătit 4 milioane de euro celor de la Slavia Praga. În tricoul asiaticilor, Nicolae Stanciu a înscris 10 goluri și a reușit 12 pase decisive în 27 de partide.

ADVERTISEMENT