Sport

Nicu Stanciu a reacţionat după declaraţiile controversate ale lui Shaqiri înainte de Elveţia – România: “În momentul de faţă nu suntem o echipă mare!”

Nicu Stanciu a vorbit înainte de Elveţia - România şi îi dă dreptate lui Shaqiri, cel care spunea că "tricolorii" nu reprezintă o echipă mare.
18.06.2023 | 20:38
Nicu Stanciu a reactionat dupa declaratiile controversate ale lui Shaqiri inainte de Elvetia  Romania In momentul de fata nu suntem o echipa mare
Nicu Stanciu, căpitanul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România joacă luni, de la ora 21:45, în Elveţia, în a patra etapă din preliminariile Campionatului European din 2024. Este duelul primelor două clasate din grupă, adversarii având două puncte peste “tricolori”.

Nicu Stanciu a reacţionat după declaraţiile controversate ale lui Shaqiri înainte de Elveţia – România: “Nu suntem o echipă mare!”

Nicolae Stanciu a comentat declaraţiile lui Xerdan Shaqiri, cel care lăsa de înţeles faptul că România nu este o echipă mare şi i-a pus în gardă pe colegi spunând că şi echipele mici au devenit mai bune ca înainte:

ADVERTISEMENT

“Cred că în momentul de faţă nu suntem o echipă mare având în vedere că în ultimii opt ani nu am fost la un turneu final. Declaraţia lui Shaqiri ne motivează şi mai mult, vrem să ajungem sus, să avem o echipă mare din nou. 

În naţionala noastră nu avem foarte mulţi jucători care să joace la echipe mari din Europa. Pentru noi, această calificare înseamnă foarte mult, să atragem atenţia unor cluburi importante şi aici mă refer, mai ales, la cei tineri.

ADVERTISEMENT

“Ar fi lipsă de respect din partea mea să dau numele unor adversari, cred că toţi jucătorii lor pot face diferenţa”

Ne dorim să ajungem la Euro, luptăm şi sunt sigur că în următorii ani, naţionala va creşte. Noi ştim ce am făcut, ne-am bucurat pentru punctul din Kosovo, a fost muncit. Avem şansa de a juca pe un teren care ne avantajează şi pe noi şi pe ei. Aşteptăm cu încredere.

Ar fi lipsă de respect din partea mea să dau numele unor adversari, cred că toţi jucătorii lor pot face diferenţa. Nu acordăm atenţie specială unui singur jucător. Ne-am bucurat toţi pentru decizia VAR, nu doar cei 3-4 jucători care apar în poză”, a spus Stanciu.

ADVERTISEMENT

“Muncim ca să ajungem la Euro şi nu lăsăm ca lucrurile din afară să ne afecteze”

Căpitanul naţionalei României a declarat că singurul obiectiv este prezenţa la Euro 2024 şi “tricolorii” vor face tot posibilul pentru a ajunge la turneul final:

Ştiam ce înseamnă acel meci pentru această campanie. Suntem uniţi, toată lumea s-a bucurat. Despre gol, nu ne-a ajutat nici VAR-ul, a fost un gol marcat neregulamentar. Este normal să fie critici, chiar dacă învingi sau nu. Mereu vor fi păreri.

ADVERTISEMENT

Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea, suntem concentraţi pe ce avem de făcut aici. Muncim ca să ajungem la Euro şi nu lăsăm ca lucrurile din afară să ne afecteze. Vreau să ne mulţumim pe noi, să le facem o bucurie suporterilor naţionalei.

Sunt încrezător că vom scoate un rezultat pozitiv. Puşcaş este un băiat puternic, suntem alături de el, are încrederea grupului şi cu siguranţă nu este afectat de critici. Nu simţim presiunea criticilor, iar campaniile trecute nu au fost începute aşa bine.

Un rezultat bun ar însemna victoria. Ar fi ideal, dar cred că şi un punct ar fi mulţumitor”, a spus Stanciu înaintea meciului cu Elveţia.

Elveţia conduce în grupa preliminară pentru Euro 2024 cu 9 puncte, cu două puncte mai mult decât România. Echipele de pe primele două locuri ale grupei se califică la turneul final.

“Cel mai mare pericol este să ne subestimăm adversarii. Echipele mici au devenit mai bune decât înainte, pentru că lucreză foarte serios și ne analizează meciurile. De exemplu, cei din Andorra au fost o echipă foarte diferită față de ultima dată când îi întâlnisem. Acum, aceste echipe mici vor să și joace, să aibă posesie. Trebuie să rămânem puternici din punct de vedere mental”, Xerdan Shaqiri


  • 8,50 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT